ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα και στην Ιρλανδία

Κοροναϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα και στην Ιρλανδία

 Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην επικράτειά της, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για Ιρλανδό ο οποίος επέστρεψε από τη βόρεια Ιταλία.

Ο άνδρας, ο οποίος κατάγεται από την ανατολική Ιρλανδία, δέχεται «ιατρικές φροντίδες» στο πλαίσιο του «πρωτοκόλλου» που έχει οριστεί, αφού κατόπιν εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ανέφερε το ιρλανδικό υπουργείο Υγείας.

«Το κρούσμα συνδέεται με ένα ταξίδι σε ζώνη που πλήττεται, τη βόρεια Ιταλία», πρόσθεσε το υπουργείο.

Οι αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της εξακρίβωσης το ταχύτερο δυνατόν όλων των επαφών του ασθενούς προκειμένου να «ενημερώσει» τα πρόσωπα αυτά και να τους δώσει «οδηγίες» προκειμένου «να αποφευχθεί μεγαλύτερη εξάπλωση» του κοροναϊού.

«Είχαμε προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο από τον Ιανουάριο», τόνισε ο Ιρλανδός υπουργός Υγείας Σάιμον Χάρις.

Ένας αγώνας ράγκμπι ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Ιταλίας και της Ιρλανδίας που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Δουβλίνο την 7η Μαρτίου αναβλήθηκε αυτή την εβδομάδα εξαιτίας της επιδημίας.

Στη γειτονική Βόρεια Ιρλανδία, επαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου, καταγράφηκε επίσης το πρώτο κρούσμα, που προστέθηκε σε άλλα 23 που είχαν ήδη επιβεβαιωθεί στη Βρετανία. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία πέρασε από το αεροδρόμιο του Δουβλίνου καθώς επέστρεφε από ένα ταξίδι στη βόρεια Ιταλία.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Σάλος με φωτογραφίες του νεκρού Κόμπι Μπράιαντ (pics)

Σχετικές ειδήσεις