ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός - Νέα μέτρα: Τι ισχύει για μετακινήσεις, εκδηλώσεις και συνταγογράφηση

Κοροναϊός - Νέα μέτρα: Τι ισχύει για μετακινήσεις, εκδηλώσεις και συνταγογράφηση
INTIME NEWS

Σειρά νέων προληπτικών μέτρων ανακοίνωσε, το απόγευμα της Δευτέρας (09/03), ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη νεότερη ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας για την πορεία εξάπλωσης του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το θέμα, ανακοίνωσε επίσης έντεκα νέα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 84.

Ειδικότερα, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε:

  • Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων, ταξιδίων και συγχρωτισμού -οπουδήποτε κι αν είναι αυτά- σε ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής, όπως αυτές ορίζονται από τον ιατρό τους.
  • Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του μη απαραίτητου επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης, μονάδες ημερήσιας νοσηλείας και μονάδες τεχνητού νεφρού.
  • Πρόβλεψη από τον ΕΟΠΥ για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς έως και 30 Ιουνίου, προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον ιό.
  • Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1000 άτομα, όπως και του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.
  • Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων. Στις οποίες συναθροίσεις, η επιτροπή εισηγήθηκε να εξετάζεται το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης. Ως παράδειγμα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε τα δημοτικά συμβούλια.
  • Ο εργαστηριακός έλεγχος για τυχόν κρούσμα κοροναϊού να γίνεται με αυστηρά κριτήρια όπως τα ορίζει ο ΠΟΥ.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, όπως και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. «Ο στόχος μας όσο περνά ο καιρός, θα παραμένει και θα ενισχύεται η μείωση της διασποράς της νόσου στην κοινότητα όσο το δυνατόν περισσότερο», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα - «Ορφανά» τέσσερα εξ αυτών

Κοροναϊός: Η Ελλάδα σταματά όλες τις πτήσεις από και προς βόρεια Ιταλία

Κοροναϊός: Αποκάλυψη - «βόμβα» καθηγητή Ιατρικής για τρία από τα κρούσματα στην Αττική