ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Ισπανία: Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων - 950 νεκροί σε μία ημέρα

Κορονοϊός - Ισπανία: Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων - 950 νεκροί σε μία ημέρα
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός: Η Ισπανία ζει μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία της.

Ξεπέρασε τους 10.000 νεκρούς η Ισπανία, με 950 να χάνουν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Συνολικά, ο αριθμός των θυμάτων κορονοϊού έφτασε τα 10.003 ενώ τα κρούσματα άγγιξαν τα 110.238 από 102.136 που ήταν την Τετάρτη.

Πάνω από 46.000 οι νεκροί - «Θερίζει» ζωές ο κορονοϊός στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη

Ο νέος κορονοϊός συνέχιζε χθες Τετάρτη (01/04), την ανελέητη κούρσα του με ταχύτητα αυξανόμενη κατά τρόπο «σχεδόν εκθετικό», «θερίζοντας» ανθρώπινες ζωές, ανάμεσά τους αυτή ενός μωρού έξι εβδομάδων στις ΗΠΑ, ενός από τα μικρότερα σε ηλικία μεταξύ των 46.000 θυμάτων της πανδημίας.

Πάνω από 900.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφονται παγκοσμίως, εκ των οποίων 215.000 στις ΗΠΑ, όπου η ασθένεια COVID-19 εξαπλώνεται πλέον ταχύτερα απ’ ό,τι οπουδήποτε αλλού. Ελλείψει επαρκών δυνατοτήτων για την πραγματοποίηση εξετάσεων, οι αριθμοί αυτοί πιθανόν είναι πολύ κατώτεροι από την πραγματικότητα.

Ο θάνατος ενός νεογέννητου στην πολιτεία Κονέτικατ, έπειτα από εκείνους ενός βρέφους εννιά μηνών στο Σικάγο κι ενός εφήβου 13 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή είδηση για πολλούς, καθώς τα παιδιά μέχρι τώρα θεωρείτο πως δεν κινδύνευαν τόσο. Η είδηση «σου ραγίζει την καρδιά», συνόψισε ο Νεντ Λαμόντ, ο κυβερνήτης αυτής της πολιτείας των βορειοανατολικών ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πότε τελειώνει η καραντίνα για όσους έχουν νοσήσει (pics)

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπτώματα του ιού που έχουν σχεδόν όλοι (pics)

Κορονοϊός: Αφήνει βλάβες στους πνεύμονες ο φονικός ιός; Ποια είναι η αλήθεια;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του Έλληνας ηθοποιός (pics)

Σχετικές ειδήσεις