ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Παράταση του lockdown στην Ισπανία μέχρι 26/04: Θρήνος - 809 νεκροί μέσα σε 24 ώρες

Κορονοϊός - Παράταση του lockdown στην Ισπανία μέχρι 26/04: Θρήνος - 809 νεκροί μέσα σε 24 ώρες
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ θα ζητήσει από το ισπανικό κοινοβούλιο να δώσει το πράσινο φως για να παραταθεί η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της επιδημίας του νέου κορονοϊού για επιπλέον 15 ημέρες, έως τις 26 Απριλίου.

Έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία με τον Σάντσεθ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Πάμπλο Κασάδο έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι «θα ζητήσει από το Κογκρέσο να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για δεύτερη φορά. Η τελευταία παράταση ήταν μέχρι την 11η Απριλίου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι ο Σάντσεθ θα ανακοινώσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά τη διάρκει συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα το απόγευμα.

Ο απολογισμός των νεκρών στην Ισπανία αυξήθηκε σε 11.744 σήμερα κι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως πίσω από την Ιταλία, όμως οι 809 θάνατοι που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι λιγότεροι από τους 932 της Παρασκευής και του αρνητικού ρεκόρ των 950 της Πέμπτης, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας της χώρας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Αποκαλυπτική έρευνα - Τι «παράξενο» συνέβη στην Ελλάδα μετά τα μέτρα

Κορονοϊός - Σοκαριστική ανακάλυψη για το φονικό ιό

Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε; Τα τέσσερα σενάρια

Στο μεταξύ, το σύνολο των κατεγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 124.736 σήμερα από 117.710 χθες, όταν η Ισπανία ξεπέρασε την Ιταλία στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων για πρώτη φορά.

Τα στοιχεία «επιβεβαιώνουν την καθοδική τάση που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες» δήλωσε η Μαρία Χοσέ Σιέρα, η αναπληρώτρια επικεφαλής των υπηρεσιών Εκτάκτων Αναγκών Υγείας της Ισπανίας.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των νέων θανάτων, σε 24ωρη βάση, καταγράφει πτώση μετά το αρνητικό ρεκόρ της περασμένης Πέμπτης με 950 νεκρούς.

Συγκλονίζει 29χρονος που νίκησε τον κορονοϊό: «Τους ρωτούσα αν θα πεθάνω, μου έλεγαν δεν ξέρουμε»

«Αθλητικός, μη καπνιστής και δεν είχε σχεδόν ποτέ πάει στον γιατρό». Ο Χαβιέρ Λαρά, 29 ετών, βρέθηκε «στη μονάδα εντατικής θεραπείας, με παροχή οξυγόνου», αφού προσβλήθηκε από τη Covid-19. Μια νόσο, την οποία νίκησε, όμως που τον έφερε αντιμέτωπο με τον φόβο ότι θα πεθάνει.

Έχοντας επιστρέψει στο σπίτι του, ο νεαρός Ισπανός περιγράφει στο Γαλλικό Πρακτορείο «τον πανικό» που ένιωσε με την ιδέα ότι θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό στην κόρη του, ηλικίας μόλις 8 εβδομάδων όταν εκείνος αρρώστησε, και τις 10 ημέρες που πέρασε στο νοσοκομείο της γενέτειράς του Ρόντα στην Ανδαλουσία (νότια).

Διαβάστε ΕΔΩ τη συγκλονιστική του μαρτυρία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Σχετικές ειδήσεις