ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ιταλία: Αλαλούμ με τον αριθμό των θανάτων το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός Ιταλία: Αλαλούμ με τον αριθμό των θανάτων το τελευταίο 24ωρο
ap

Οι διευκρινήσεις από τις Αρχές - Μείωση νέων κρουσμάτων

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι στην πραγματικότητα οι θάνατοι ασθενών του κορονοϊού, το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν παρουσιάζουν αύξηση αλλά σημαντική μείωση.

Ο νέος αυτός απολογισμός οφείλεται στο ότι, όπως έγινε σαφές, στο σύνολο του σημερινού απολογισμού, προστέθηκαν στον αριθμό των νεκρών των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ωρών και στοιχεία που αφορούν ασθενείς οι οποίοι έχασαν την ζωή τους, στο σπίτι, τον Απρίλιο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Κατά συνέπεια, οι νεκροί της σημερινής ημέρας είναι 192 και οι θάνατοι του Απριλίου οι οποίοι καταγράφηκαν επίσημα μόνον σήμερα, 282.

Την ίδια στιγμή, 1.539 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 17.357 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.808 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Koronoios-italia1.jpg
Η αύξηση των νεκρών ενισχύει τη θέση της ιταλικής κυβέρνησης ότι η επιστροφή στην καθημερινότητα θα πρέπει να είναι βαθμιαίαap

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μικρό περιορισμό, με 65 λιγότερες μολύνσεις. Παράλληλα, σημειώνεται μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 205 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες παρουσιάζουν σήμερα μείωση σε σχέση με χθες. Έγιναν καλά 639 λιγότεροι ασθενείς. Οι εισαχθέντες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι από τις 4 Μαίου, οι χειρουργικές προστατευτικές μάσκες θα πωλούνται σε φαρμακεία και σουπερ μάρκετ, στην τιμή των πενήντα λεπτών του ευρώ συν ΦΠΑ, η κάθε μία.

Το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης Σπαλαντσάνι, τέλος, ανακοίνωσε ότι «όλα δείχνουν πως από τον Ιούλιο θα μπορέσει να ξεκινήσει πειραματική φάση στον άνθρωπο, εμβολίου κατά του κορονοϊού, αποτέλεσμα ερευνών των Ιταλών επιστημόνων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους πολίτες και τους εργαζομένους