ΚΟΣΜΟΣ

Μπόμπι Μόροου: Πέθανε ο θρυλικός Αμερικανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης

Μπόμπι Μόροου: Πέθανε ο θρυλικός Αμερικανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης

Θλίψη στον χώρο του αθλητισμού…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών άφησε ο Αμερικανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης του στίβου, Μπόμπι Μόροου. Ο «θρυλικός» σπρίντερ, ήταν κάτοχος τριών χρυσών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς του 1956 στη Μελβούρνη.

Ο Μόροου θεωρείτο ο ταχύτερος αθλητής της δεκαετίας του '50 και κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα 100μ., στα 200μ. και στη σκυταλοδρομία 4x100 στους αγώνες του '56. Αναμφίβολα, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα και πιο προβεβλημένα πρόσωπα εκείνων των αγώνων.

Δείτε την gallery:

Αλλωστε, μαζί με τον Τζέσε Οουενς, τον Καρλ Λιούις και τον Γιουσέιν Μπολτ είναι οι μοναδικοί αθλητές που έχουν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στους ίδιους Ολυμπιακούς σε 100μ., 200μ. και σκυταλοδρομία 4X100. Μάλιστα, το 1956 το «Sports Illustrated» τον ανακήρυξε ως «Αθλητή της χρονιάς», ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του κατέρριψε έντεκα φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.

Την είδηση της απώλειας του Μπόμπι Μόροου δημοσιοποίησε η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, ενώ όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Σαν Μπενίτο του Τέξας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα - 2 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Σχετικές ειδήσεις