ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός- Ιταλία: Μείωση των νεκρών - 251 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός- Ιταλία: Μείωση των νεκρών - 251 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
AP PHOTOS

Κορονοϊός: Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, είναι σήμερα 238.011.

Οι νεκροί έφτασαν τους 34.561. Παράλληλα, 181.907 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Η περιφέρεια της Σικελίας, στο μεταξύ, προχώρησε σε νέο υπολογισμό των μολύνσεων, αφαιρώντας 397 κρούσματα που είχαν καταγραφεί τις περασμένες ημέρες.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 251 νέα κρούσματα, 47 ασθενείς έχασαν την ζωή τους και 1.363 άνθρωποι έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 161 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 2.632 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 18.750 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Οι ασθενείς στην εντατική παρουσιάζουν σήμερα και πάλι μείωση, μετά τη χθεσινή, μεμονωμένη άνοδο.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση: νόσησαν 82 λιγότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 19, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 274.

Στο μεταξύ, το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, στην εβδομαδιαία έκθεσή του αναφέρει ότι ο δείκτης μετάδοσης παραμένει κάτω από τη μονάδα σε όλη σχεδόν τη χώρα, με αρνητική εξαίρεση την περιφέρεια της Ρώμης, Λάτιο, όπου καταγράφεται 1,12. H αύξηση αυτή οφείλεται σε δυο νέες εστίες μόλυνσης της ιταλικής πρωτεύουσας: πρόκειται για μια ιδιωτική κλινική και ένα κτήριο υπό κατάληψη.

«Σε ορισμένες περιοχές της χώρας συνεχίζει να καταγράφεται υψηλός, νέος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού. Κάτι που πρέπει να οδηγήσει στην τήρηση προσεκτικών συμπεριφορών, από τη στιγμή που γίνεται σαφές ότι ένα μέρος της χώρας η κυκλοφορία του ιού είναι ακόμη αισθητή», τονίζουν οι επιστήμονες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ στο Μαρτίνο: Καίει και στις δύο πλευρές της Eθνικής Oδού (pics)