ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στην Βιέννη: Οι πρώτες εικόνες από τον καταιγισμό πυροβολισμών

Επίθεση στην Βιέννη: Οι πρώτες εικόνες από τον καταιγισμό πυροβολισμών
IN TIME

Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες από την Βιέννη, με πάνοπλους αστυνομικούς σε κεντρικό δρόμο, μετά την επίθεση κοντά σε συναγωγή

Ανταλλαγή πυρών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (02/11) στο κέντρο της Βιέννης, όπως ανέφερε η αυστριακή αστυνομία στο twitter, κάνοντας λόγο για αρκετούς τραυματίες, συμβουλεύοντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Η εφημερίδα Kronen Zeitung μετέδωσε ότι το συμβάν πραγματοποιήθηκε κοντά σε συναγωγή στην Schwedenplatz, ωστόσο, προς το παρόν, δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί και δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της επίθεσης.

Η εφημερίδα, ανέφερε ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε κοντά σε συναγωγή στο κέντρο της Βιέννης, κάνοντας λόγο για πολλούς νεκρούς από την επίθεση.

Με tweet η αστυνομία ανέφερε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας από την ανταλλαγή πυρών.

«Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης - υπάρχουν τραυματίες - ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς από την επίθεση.

Σύμφωνα με την Kronen Zeitung ο φερόμενος δράστης αυτοκτόνησε, πυροδοτώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του.

Ήδη κυκλοφορούν βίντεο στο Twitter που δείχνουν την αστυνομική επιχείρηση ενώ ακούγεται καταιγισμός πυρών!

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την Βιέννη

Μέσα ενημέρωσης τόνισαν πως ενδέχεται να υπάρχουν συνεργοί του δράστη που παραμένουν ασύλληπτοι.

Σύμφωνα με το ΟΕ24, περίπου 50 πυροβολισμοί ερίφθηκαν στην μέση του δρόμου κοντά στη συναγωγή. Τα πυρά προήλθαν από πολυβόλο όπλο.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ανατριχίλα προκαλούν οι πρώτες εικόνες από την Βιέννη, με πάνοπλους αστυνομικούς σε κεντρικό δρόμο και «υπόκρουση» την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονoϊός: Προς lockdown δύο ακόμα περιοχές της Ελλάδας – Τι θα γίνει με την Αττική