ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η ποσότητα του ιού που έχει μολύνει παγκοσμίως χωράει σε μια... κουταλιά του γλυκού

Κορονοϊός: Η ποσότητα του ιού που έχει μολύνει παγκοσμίως χωράει σε μια... κουταλιά του γλυκού

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αυστραλού μαθηματικού ο ιός, λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους του, θα χωρούσε, σε όλη του την έκταση toy σε ένα σφηνοπότηρο

Σε μια... ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τον κορονοϊό προχώρησε ο γνωστός Αυστραλός μαθηματικός-κωμικός Matt Parker, ο οποίος προσπάθησε να υπολογίσει τον όγκο του κορονοϊού από τις 53 εκατ. περιπτώσεις μολύνσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με τους υπολογισμούς του, ο όγκος του κορονοϊού που έχει μολύνει παγκοσμίως τους ανθρώπους είναι 8 ml, κάτι που σημαίνει ότι χωράει περίπου σε μια κουταλιά του γλυκού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αυστραλού μαθηματικού ο ιός, λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους του, θα χωρούσε, σε όλη του την έκταση toy σε ένα σφηνοπότηρο, σημειώνονται «στην πραγματικότητα, ο ιός Covid-19 είναι ένα εκατομμύριο φορές μικρότερος από ένα ανθρώπινο κύτταρο».

Ο Parker, χρησιμοποιώντας τον αριθμό των 300.000 νέων κρουσμάτων ανά ημέρα παγκοσμίως και υποθέτοντας ότι ο καθένας μολύνθηκε για 14 ημέρες, υπολόγισε τον αριθμό των ατόμων που μεταφέρουν τον ιό. Κάνοντας μαθηματικούς υπολογισμούς, εκτιμά ότι υπάρχουν 3,3 δισεκατομμύρια κύτταρα Covid-19 στον ανθρώπινο πληθυσμό. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθός τους και συγκρίνοντας το με το μήκος κύματος του φωτός ο Parker καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ιός καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός εμβόλιο: Moderna ή Pfizer; Οι διαφορές και οι ομοιότητες των δυο εμβολίων