ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επελαύνει ο κορονοϊός - 254 θάνατοι και 22.964 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Γερμανία: Επελαύνει ο κορονοϊός -  254 θάνατοι και 22.964 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο
AP

Στους 13.884 οι νεκροί στη χώρα ως αυτό το στάδιο

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 22.964 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 902.528, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Από χθες ως σήμερα Σάββατο το πρωί, 254 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της Covid-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 13.884 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Έναρξη εμβολιασμών πιθανόν τον Δεκέμβριο

«Πρέπει να πούμε ότι τα νέα των τελευταίων ημερών σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη εμβολίου μας κάνουν πολύ αισιόδοξους», τόνισε η κυρία Μέρκελ μετά την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενη στις προετοιμασίες για την δημιουργία κέντρων εμβολιασμού, δήλωσε εντυπωσιασμένη από το πόσες χώρες έχουν ήδη καταρτίσει λεπτομερή σχέδια, ενώ παραδέχθηκε ότι τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν κυρίως το εμβόλιο των BioNTech και Pfizer –ιδίως το γεγονός ότι πρέπει να διατηρείται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία – αποτελούν σημαντική πρόκληση.

Η καγκελάριος επισήμανε ακόμη ότι όλα τα κράτη έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με μεγάλη πίεση και ότι όλοι οι ομόλογοί της αναγνώρισαν πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα οι περιορισμοί στις επαφές των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεταδίδεται τελικά στο Σούπερ Μάρκετ; Όλη η αλήθεια - Τι είπε ο Μαγιορκίνης