ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις εκρήξεις με τέσσερις τραυματίες στην Μπανγκόκ

Τρεις εκρήξεις με τέσσερις τραυματίες στην Μπανγκόκ

Τέσσερις τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός των τριών εκρήξεων που σημειώθηκαν στην Μπανγκόκ.

Συγκεκομμένα, ένας άνδρας, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι Ιρανός υπήκοος, ακρωτηριάστηκε σήμερα από την έκρηξη μιας χειροβομβίδας, σε ένα επεισόδιο που άρχισε αφού ο οδηγός ενός ταξί αρνήθηκε να τον επιβιβάσει στην Μπανγκόκ.

Μάλιστα, ο άνδρας, που κατονομάστηκε από τις αρχές ως Σαεΐμπ Μοραμπί, φέρεται ότι προσπάθησε να πάρει ταξί στο κέντρο της πόλης αλλά ο οδηγός δεν θέλησε να τον επιβιβάσει και εκείνος πέταξε μια χειροβομβίδα μπροστά στο αυτοκίνητο. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός και δύο διερχόμενοι πεζοί, δήλωσε ο υποστράτηγος Βιτσάι Σανγκπραπάι, υπαρχηγός της αστυνομίας στην Μπανγκόκ.

O φερόμενος ως δράστης διέφυγε αλλά καταδιώχθηκε από αστυνομικούς. Πέταξε άλλη μια χειροβομβίδα, όμως αυτή προσέκρουσε σ' ένα δέντρο κι εξερράγη κοντά του, με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του πόδι, σύμφωνα με τον υποστράτηγο Βιτσάι, σύμφωνα ωστόσο με δύο συνταγματάρχες της αστυνομίας, τον Σιτιπάρπ Μπαϊπαρασέτ και τον Βοραβούντ Ταουιτακόρν, ακρωτηριάστηκαν και τα δύο του πόδια. Το όνομα του υπόπτου βρέθηκε σε ένα λογαριασμό ξενοδοχείου στην Πατάγια.

Το ξενοδοχείο ανέφερε ότι είχε μείνει εκεί επιδεικνύοντας ιρανικό διαβατήριο.

«Η αστυνομία έχει τον έλεγχο της κατάστασης. Θεωρείται πως ο ύποπτος μπορεί να είχε κι άλλα εκρηκτικά στο σπίτι του», είπε μια κυβερνητική εκπρόσωπος.