ΚΟΣΜΟΣ

Αιχμές κατά Ισραήλ από Ιράν για τις εκρήξεις στην Μπανγκόκ

Αιχμές κατά Ισραήλ από Ιράν για τις εκρήξεις στην Μπανγκόκ

Βολές κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ, δηλώνοντας πως «στοιχεία που συνδέονται με το σιωνιστικό καθεστώς» ότι ευθύνονται για τις επιθέσεις στην Μπανγκόκ.

Παράλληλα, διέψευσε σήμερα κάθε σχέση της χώρας του με τις εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης.Σύμφωνα με ιστοσελίδα της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης, ο Μεχμανπαράστ «απέρριψε τις κατηγορίες του σιωνιστικού καθεστώτος για ανάμιξη του Ιράν στις εκρήξεις στην Μπανγκόκ και κατηγόρησε το καθεστώς αυτό ότι θέλει να πλήξει τις φιλικές και ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την Ταϊλάνδη».

Ωστόσο, νωρίτερα, αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Ταϊλάνδης, δήλωσε πως οι εκρήξεις στην Μπανγκόκ συνδέονται με τις "διεθνείς" εντάσεις.

«Αυτό που συνέβη χθες (Τρίτη) προκλήθηκε από τις διεθνείς εντάσεις στην παγκόσμια πολιτική σκηνή», τόνισε ο Ουσεάν Ποτεπχοσρί, γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ πρόσθεσε :«Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ταϊλάνδη, αλλά και αλλού» .

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος των ταϊλανδικών μυστικών υπηρεσιών, Ισραηλινοί διπλωμάτες ήταν στόχοι συνωμοσίας που οργάνωσαν Ιρανοί στην Μπανγκόκ, χθες Τρίτη.

«Η ομάδα των τριών Ιρανών ήταν μια ομάδα δολοφόνων και στόχοι τους ήταν ισραηλινοί διπλωμάτες, ανάμεσά τους και ο πρεσβευτής», τόνισε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε πως: «Το σχέδιο τους ήταν να τοποθετήσουν βόμβα σε διπλωματικό αυτοκίνητο».