ΚΟΣΜΟΣ

Ο εφιάλτης της πανδημίας για τους εργαζόμενους στην υγεία - 3.000 νοσηλευτές νεκροί παγκοσμίως

Ο εφιάλτης της πανδημίας για τους εργαζόμενους στην υγεία - 3.000 νοσηλευτές νεκροί παγκοσμίως

Έναν ακριβώς χρόνο μετά την κήρυξη της πανδημίας του κορονοϊού, οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας πλήττονται δυσανάλογα και σκέφτονται να αλλάξουν επάγγελμα.

Βαρύ φόρο πληρώνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας παγκοσμίως. Στον ένα χρόνο της πανδημίας τουλάχιστον 3 χιλιάδες νοσηλευτές πρώτης γραμμής έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (International Council of Nurses-ICN).

Η εξάντληση και το άγχος που βιώνουν λόγω του κορονοϊού, οδηγεί εκατομμύρια νοσηλευτές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν το επάγγελμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ICN.

Λόγω της πιθανής αυτής «εξόδου» προειδοποιούν οι ειδικοί όταν τελειώσει η πανδημία θα μείνει ένας μικρός αριθμός έμπειρων νοσηλευτών που θα πρέπει να διαχειριστεί την τεράστια κρίση που άφησε ο κορονοϊός στα συστήματα υγείας.

Ο αριθμός των νοσηλευτών που μολύνθηκαν από κορονοϊό και πέθαναν βασίζεται σε στοιχεία που συγκέντρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών από 60 χώρες του κόσμου, στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οι νοσηλευτές τραυματίστηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αγγίζοντας τα όρια της σωματικής και πνευματικής εξάντλησης, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ICN Χάουαρντ Κάτον.

«Φτάνουν σε σημείο που έδωσαν ό, τι μπορούσαν», είπε στους δημοσιογράφους.
Από το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό των 27 εκατομμυρίων νοσηλευτών, έξι εκατομμύρια λιγότεροι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πανδημία- ενώ τέσσερα εκατομμύρια επιπλέον οδεύουν προς συνταξιοδότηση μέχρι το 2030.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά Δευτέρα 2021: Σκέψεις για έκτακτο σχέδιο προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός