ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό με 8 νεκρούς στην Ατλάντα: Ποιος είναι ο δράστης των φονικών επιθέσεων

Μακελειό με 8 νεκρούς στην Ατλάντα: Ποιος είναι ο δράστης των φονικών επιθέσεων
Crisp County Sheriff's Office

Ο 21χρονος Ρόμπερτ Άαρον Λονγκ, ο οποίος συνελήφθη μετά από ένα σύντομο ανθρωποκυνηγητό, φέρεται να είναι ο δράστης των τριών ενόπλων επιθέσεων στην Ατλάντα την Τρίτη, που άφησαν πίσω τους οκτώ νεκρούς- μεταξύ των οποίων έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής.

Οι αρχές λένε πως το κίνητρο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο υπάρχει ανησυχία πως ενδεχομένως να πρόκειται για το πιο πρόσφατο μιας σειράς εγκλημάτων μίσους με στόχο ασιατικής καταγωγής Αμερικανούς. Όπως γράφει η Washington Post, ο αρχές από το Σιάτλ ως τη Νέα Υόρκη κινητοποιούνται για να αυξήσουν την προστασία των ασιατικής καταγωγής Αμερικανών. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύς φόβος και οδύνη στην ασιατική- αμερικανική κοινότητα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν» έγραψε στο Twitter η οργάνωση STOP AAPI Hate, που καταγράφει επιθέσεις εναντίον ατόμων με καταγωγή από την Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού.

Το FBI συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές, και η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης έγραψε πως η κατάσταση παρακολουθείται.

Για τον ύποπτο έχουν γίνει γνωστές λίγα πράγματα: Όπως έχει αναφερθεί, η οικογένεια του Λονγκ ζει σε μία μονοκατοικία με τρία υπνοδωμάτια στο Γούντστοκ- ένα προάστιο όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι λευκοί της μεσαίας τάξης, 48 χλμ βόρεια του κέντρου της Ατλάντα. «Φαίνονται μια καλή χριστιανική οικογένεια» είπε στην Washington Post η Μαίρη Μόργκαν, 88 ετών, γειτόνισσά τους. «Πήγαιναν τακτικά στην εκκλησία και δεν έχω δει τίποτα κακό από αυτούς».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Daily Beast, σε λογαριασμό στο Instagram που φαίνεται να του ανήκε γράφει «πίτσα, όπλα, ντραμς, μουσική, οικογένεια και Θεός. Αυτά λίγο πολύ συνοψίζουν τη ζωή μου. Είναι μια αρκετά καλή ζωή».

Άτομο που αποφοίτησε από το Sequoyah High το 2017 μαζί με τον Λονγκ είπε στο Daily Beast ότι «έμοιαζε πολύ αθώος, και δεν έβριζε καν. Φαινόταν λίγο ‘nerdy’ και από ό,τι θυμάμαι δεν φαινόταν βίαιος. Ήταν κυνηγός και ο πατέρας του ήταν πάστορας. Ασχολείτο πολύ με τη θρησκεία».

Η οικογένειά του δεν έχει προβεί σε σχόλια. Ο ίδιος ήταν στην Crabapple First Baptist Church, και σε βίντεο στη σελίδα της εκκλησίας από το 2018 φαίνεται να συζητά το ταξίδι του προς τη βάπτιση.

Τα εγκλήματα μίσους σε βάρος Αμερικανών ασιατικής καταγωγής έχουν εκτοξευθεί ανά τις ΗΠΑ: Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, που άρχισε από την Κίνα, έχουν αναφερθεί 3.800 περιστατικά σε 50 πολιτείες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Βουλή: Εκτός Τροχαίας ο τροχονόμος που είχε επεισόδιο με ντελιβερά – Διατάχθηκε ΕΔΕ