ΚΟΣΜΟΣ

Παρέμβαση της ΕΕ στην εμπορική διαφορά Βρετανίας-Αργεντινής

Παρέμβαση της ΕΕ στην εμπορική διαφορά Βρετανίας-Αργεντινής

Στην εμπορική διαφορά Βρετανίας και Αργεντινής, λόγω της διένεξης για τα νησιά Φόκλαντ ή Μαλβίνας, θα παρέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η ΕΕ θα πραγματοποιήσει τα κατάλληλα διπλωματικά διαβήματα για να αποσαφηνίσει τις νόμιμες εμπορικές ανησυχίες» της Βρετανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εμπορικά θέματα, Τζον Κλάνσι.

Ο εκπρόσωπος απάντησε με τον τρόπο αυτό στην έκκληση που έγινε νωρίτερα από την Βρετανία η οποία κάλεσε την ΕΕ να εκφράσει την «ανησυχία» της, στην Αργεντινή σχετικά με μια προσπάθεια να παρεμποδιστεί το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.

Νωρίτερα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Αργεντινό επιτετραμμένο για να του επιδώσει διαμαρτυρία.

«Έχουμε δηλώσει σαφώς (στον επιτετραμμένο) ότι τέτοιες ενέργειες κατά των νόμιμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων προκαλούν ανησυχίες, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αναμένουμε από την ΕΕ ότι θα εκφράσει επίσης τις ανησυχίες της προς τις αρχές της Αργεντινής», τόνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την απαγόρευση στα βρετανικά πλοία να εισέρχονται σε λιμένες της Αργεντινής και την απειλή περί μποϊκοτάζ των βρετανικών προϊόντων.