ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η νέα φρικιαστική τάση που κατακλύζει το διαδίκτυο – YouTubers θάβουν ζωντανούς ανθρώπους

Ρωσία: Η νέα φρικιαστική τάση που κατακλύζει το διαδίκτυο – YouTubers θάβουν ζωντανούς ανθρώπους

Μια ακραία νέα τάση έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στο YouTube. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Sun, YouTubers προκαλούν βασανιστήρια, θάβουν ανθρώπους σε ζωντανή σύνδεση και όλα αυτά για τα χρήματα.

Γνωστή με τον όρο «trash-streaming», η ενοχλητική αλλά επικερδής υποκουλτούρα - η οποία είναι γεμάτο το διαδίκτυο στη Ρωσία – θέλει τους δημιουργούς περιεχομένου βίντεο να μεταδίδουν τις επικίνδυνες και μερικές φορές περίεργες ή χαοτικές ενέργειές τους ζωντανά μέσω κάμερας web ή smartphone.

Επιπλέον, ανησυχία προκαλεί η «δίψα» όλο και περισσότερων θεατών που ζητούν να πληρώσουν αυτές τις «άρρωστες» ενέργειες.

Δείτε την gallery (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

Το συγκεκριμένο είδος broadcasting έχει γίνει τόσο ακραίο τους τελευταίους μήνες που δημοσιεύματά αναφέρουν ότι στοίχησε την ζωή μιας εγκύου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της Sun οι ομάδες που οργανώνουν αυτού του είδους της ενέργειες συναντιούνται με άκρα μυστικότητα σε διάφορα μέρη που έχουν αποφασίσει προκειμένου να βιντεοσκοπήσουν τις αποτρόπαιες πράξεις τους καθώς παροτρύνουν τους θεατές να καταβάλουν χρήματα.

Το δημοσίευμα της SUN

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη στο Newsbomb.gr: Διαψεύδονται όσοι μιλούσαν για αυτοτραυματισμό