ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού - ΕΕ: Ταχύτερη έγκριση των εμβολίων που προστατεύουν από τις μεταλλάξεις

Εμβόλιο κορονοϊού - ΕΕ: Ταχύτερη έγκριση των εμβολίων που προστατεύουν από τις μεταλλάξεις

Εμβόλιο κορονοϊού: Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν και θα δώσουν «πράσινο φως» σε νέα διαδικασία για τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της έγκρισης εμβολίων προσαρμοσμένων στις παραλλαγές του κορονοϊού.

Τα μέλη της επιτροπής Δημόσιας Υγείας του ΕΚ θα ανταλλάξουν απόψεις την Πέμπτη περί της κατ’ εξουσιοδότηση πράξης της Επιτροπής που προβλέπει τη διευκόλυνση της διαδικασίας έγκρισης εμβολίων κατά της COVID-19 τα οποία έχουν ήδη λάβει έγκριση, αλλά έχουν προσαρμοστεί σε μεταγενέστερο χρόνο ώστε να αντιμετωπίζουν μεταλλάξεις του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαρτίου, η Επιτροπή όρισε νέα μέτρα για να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης εμβολίων που έχουν προσαρμοστεί για να αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις του ιού της νόσου COVID-19.

Προτού τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε κατ’ εξουσιοδότηση πράξη, εξετάζεται εξονυχιστικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Εφόσον δεν προτίθενται να προβάλλουν ενστάσεις, οι ευρωβουλευτές μπορούν να αποφασίσουν να περιορίσουν τη διάρκεια της περιόδου για την εξέταση της εν λόγω πράξης ψηφίζοντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Συναγερμός για θρομβώσεις

Στο στόχαστρο των αρμόδιων αμερικανικών αρχών φαίνεται πως μπαίνει το εμβόλιο της εταιρίας Johnson & Johnson μετά από περιστατικά θρομβώσεων.

Οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές συστήνουν προληπτικά την αναστολή του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, μετά την αναφορά περιστατικών θρομβώσεων σε έξι γυναίκες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.