ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Από το Χόλιγουντ …στην πολιτική - Ποιος πασίγνωστος ηθοποιός φλερτάρει έντονα με την ιδέα

ΗΠΑ: Από το Χόλιγουντ …στην πολιτική - Ποιος πασίγνωστος ηθοποιός φλερτάρει έντονα με την ιδέα

Μετά τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ που διετέλεσε κυβερνήτης Καλιφόρνια ένας ακόμη ηθοποιός ετοιμάζεται όπως όλα δείχνουν να ασχοληθεί με την πολιτική στις ΗΠΑ…σε πρώτη φάση σε τοπικό επίπεδο.

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι «σκέφτεται σοβαρά» να βάλει υποψηφιότητα για κυβερνήτης του Τέξας. Και οι πρώτες δημοσκοπήσεις είναι υπέρ του. Σύμφωνα με νέα σφυγμομέτρηση, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είναι πιο δημοφιλής από τον Γκρεγκ Άμποτ, τον Ρεπουμπλικανό νυν κυβερνήτη της πολιτείας που αποζητά να επανεκλεγεί.

Η έρευνα για λογαριασμό της εφημερίδας Dallas Morning News και το Πανεπιστήμιο του Τέξας δείχνει ότι το 45% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της πολιτείας θα ψήφιζε τον ηθοποιό, έναντι 33% που στηρίζει Άμποτ. Η συντριπτική πλειοψηφία των υποστηρικτών του είναι Δημοκρατικοί.


Ο Μάθιου ΜακΚόναχι έχει δηλώσει ότι «σκέφτεται σοβαρά» να βάλει υποψηφιότητα για κυβερνήτης του Τέξας, περίπου έναν χρόνο πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην πολιτεία. Ο Χολιγουντιανός σταρ είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του μιλώντας στο podcast της MKO Crime «Stoppers of Houston».

«Αισθάνομαι ότι έχω ορισμένα πράγματα να διδάξω και να μοιραστώ, όμως ποιος είναι ο ρόλος μου; Σε ποια κατηγορία θα ενταχθώ ενώ μπαίνω σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μου;» είχε αναρωτηθεί με τη γνωστή φιλοσοφική του διάθεση Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC είχε πει επίσης ότι εξετάζει σοβαρά την ιδέα.

Ο ΜακΚόναχι και η...μυστηριώδης αγάπη του για την πολιτική

Οι ακριβείς προθέσεις του ηθοποιού ωστόσο παραμένουν μυστήριο. Το Νοέμβριο του 2020 όταν είχε ερωτηθεί σχετικά από τον συντηρητικό ραδιοφωνικό παραγωγό Χιου Χιούιτ, είχε απαντήσει ότι «αυτό θα εξαρτηθεί περισσότερο από τον κόσμο παρά από εμένα».
Ο αστέρας του Χόλιγουντ είχε χαρακτηρίσει τον κόσμο της πολιτικής «κατεστραμμένη υπόθεση», επισημαίνοντας πάντως ότι θα παρουσίαζε περισσότερο ενδιαφέρον εάν «επαναπροσδιόριζε τον σκοπό της».

Σύμφωνα με τα αρχεία, ο Τεξανός ΜακΚόναχι έχει ψηφίσει μόνο δύο φορές στο Τέξας από το 2012, στις γενικές εκλογές του 2018 και του 2020, ποτέ μάλιστα σε προκριματικές, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για δωρέες του σε πολιτικές εκστρατείες, οπως αναφέρει η Texas Tribune.
Δεν είναι σαφές μάλιστα σε ποια πολιτική παράταξη ανήκει και υπάρχουν πολλές εικασίες για το αν θα έβαζε υποψηφιότητα ως Ρεπουμπλικανός ή ως Δημοκρατικός. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του «ακραία κεντρώο», ενώ έχει επικρίνει κατά καιρούς και τα δύο κόμματα.

Ο ΜακΚόναχι «ήρωας» σε καιρό πανδημίας

Τον πρώτο καιρό της πανδημίας, ο σταρ είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για το τρόπο που και οι δυο παρατάξεις προσπάθησαν να δώσουν πολιτική χροιά στο ζήτημα της χρήσης μάσκας και είχε επικρίνει την κυβέρνηση του Τραμπ για τον χειρισμό της υγειονομικής κρίσης.
Ιδιαίτερα ενεργός κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης,είχε δημιουργήσει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ένα βίντεο με οδηγίες για το πώς μπορεί να φτιάξει κάποιος τη δική του μάσκα.

Και είχε καλέσει πολλές φορές τους οπαδούς του να φοράνε μάσκα και να τηρούν τα μέτρα αποστασιοποίησης. Είχε μεταφέρει μάλιστα με το φορτηγό του και είχε παραδώσει ο ίδιος προσωπικά μάσκες προσώπου σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό στο Τέξας.

Τον περασμένο Απρίλιο -μαζί με τη σύζυγό του, μοντέλο και σχεδιάστρια Καμίλα Άλβες- είχε κάνει μεγάλη δωρεά, σε υγειονομικό προσωπικό στο Όστιν και τη Νέα Ορλεάνη, μέσω της πρωτοβουλίας BStrong της Μπέθανι Φράνκελ, πρωταγωνίστριας της σειράς «Real Housewives of New York City».

Ο 51χρονος ηθοποιός είχε κάνει επίσης μία ευχάριστη έκπληξη στους τρόφιμους σε ένα κέντρο φροντίδας του Τέξας όταν διοργάνωσε μέσω διαδικτύου μία βραδιά μπίνγκο.

Γέννημα θρέμμα Τεξανός o MακΚοναχι έχει παίξει σε δεκάδες γνωστές ταινίες όπως το «Interstellar» του Κρίστοφερ Νόλαν, o Λύκος της Γουόλ Στριτ αλλά και το Dallas Buyers Club που του χάρισε και το Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού. Το 2014 είχε κάνει επίσης τεράστια επιτυχία ως... Ραστ Κόλ στην πρώτη σεζόν της δραματικής σειράς True Detective στο κανάλι HBO, για το οποίο βραβεύθηκε επίσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημη πρώτη για τα self tests: Με αρνητικό αποτέλεσμα η προσέλευση των εργαζομένων - Ποιους αφορά