ΚΟΣΜΟΣ

Kάρι Σάιμοντς: Ποια είναι η μνηστή του Μπόρις Τζόνσον που «βύθισε στο χάος» τη Ντάουνινγκ Στριτ

Kάρι Σάιμοντς: Ποια είναι η μνηστή του Μπόρις Τζόνσον που «βύθισε στο χάος» τη Ντάουνινγκ Στριτ

Η πολυσυζητημένη «έξωση» του στενού πρωθυπουργικού συμβούλου, Ντόμινικ Κάμινγκς πριν από λίγους μήνες. Το σκάνδαλο ανακαίνισης της Ντάουνινγκ Στριτ που πλέον αποτελεί αντικείμενο επίσημης έρευνας. Οι συζητήσεις και τα ατελείωτα πηγαδάκια στο περιβάλλον του Μπόρις Τζόνσον . Όλα σχεδόν τα σκάνδαλα που χτυπούν το τελευταίο διάστημα την πόρτα του Βρετανού πρωθυπουργού, καταλήγουν στη νεαρή, απαιτητική και φιλόδοξη  μνηστή του.

Το όνομα της Κάρι Σάιμοντς, μητέρας του γιου του Γουίλφρεντ και αιτία για τις αϋπνίες του όπως λένε πολλοί τα τελευταία βράδια, πρωταγωνιστεί εδώ και καιρό στον βρετανικό Τύπο. Εδώ και λίγες ημέρες, η χώρα παρακολουθεί ένα συνεχιζόμενο πινγκ-πονγκ ανάμεσα στον Κάμινγκς -τον παραιτηθέντα κορυφαίο σύμβουλο του Βρετανού πρωθυπουργού- και το στενό περιβάλλον του Τζόνσον.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν οτι όλα άρχισαν απο μία κόντρα του Κάμινγκς με την αγαπημένη του Μπόρις Τζόνσον...

Το σκάνδαλο ανακαίνισης της πρωθυπουργικής κατοικίας

Ο Κάμινγκς κατηγηρεί το πρώην αφεντικό του ότι προσπάθησε να χρηματοδοτήσει μία πολυτελή ανακαίνιση του πρωθυπουργικού διαμερίσματος με δωρεές των κυβερνώντων Τόρις. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε δάνειο 58.000 λιρών από δωρητή των Τόρις για να… συμπληρώσει τον λογαριασμό και να ικανοποιήσει τα απαιτητικά γούστα της αγαπημένης του.

Είχε προηγηθεί μία καλοστημένη διαρροή που προκάλεσε σάλο και σύμφωνα με το περιβάλλον του Τζόνσον αποδίδεται στον Κάμινγκς. Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα ο Τζόνσον είχε δηλώσει πως προτιμά τα πτώματα να στοιβάζονται "κατά χιλιάδες" παρά να δώσει εντολή για ένα τρίτο lockdown λόγω κορονοϊού… Πώς ξεκίνησαν όμως όλα αυτά;

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο πανίσχυρος και πολυσυζητημένος σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού υπέβαλλε την παραίτησή του. Ο Κάμινγκς σημειωτέον είναι ο εγκέφαλος της εκστρατείας για το δημοψήφισμα του 2016 που κατέληξε στο Brexit.

Ο βρετανικός Τύπος έγραφε τότε πως έφυγε μετά από έναν «ακήρυχτο πόλεμο» με την αρραβωνιαστικιά του Βρετανού πρωθυπουργού για το ποιος έχει το πάνω χέρι και ποιος επηρεάζει περισσότερο τον Μπόρις.

Μετά την αναχώρησή του είχε ανοίξει ο δρόμος στην Κάρι Σάιμοντς να βάλει τους δικούς της ανθρώπους σε νευραλγικές θέσεις δίπλα στον σύντροφό της. Ποια είναι όμως η γυναίκα που σύμφωνα με τις «κακές γλώσσες» επηρεάζει όσο κανείς τον ισχυρό άνδρα της Βρετανίας;

Το «βιογραφικό» της κυρίας του κυρίου

Η Κάρι Σάιμοντς είναι η πρώτη άγαμη σύντροφος πρωθυπουργού που μετακόμισε στη Ντάουνιγκ Στριτ. Εργάζεται ως ανώτερη σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την προστασία των ωκεανών Oceana και είναι υπέρμαχος για τα δικαιώματα των ζώων. Γόνος καλής οικογενείας, γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου του 1988 από τον Μάθιου Σάιμοντς, συνιδρυτή της εφημερίδας Independent, και την Τζόζεφιν Λόρενς , δικηγόρο που εργαζόταν για αυτήν την εφημερίδα.

Παππούς της ήταν ο Τζόν Μπίβαν, ο βαρόνος Ardwick , συντάκτης κάποτε της Daily Herald και αργότερα, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, ευρωβουλευτής του Εργατικού Κόμματος και γιαγιά της η Αν Σάιμοντς, δημοσιογράφος της Παγκόσμιας Υπηρεσίας του BBC.

Μεγάλωσε μαζί με τη μητέρα της στο Λονδίνο, σπούδασε ιστορία τέχνης και θεατρικές σπουδές και το 2009, εντάχθηκε στο Συντηρητικό Κόμμα ως εκπρόσωπος Τύπου. Εργάστηκε στην καμπάνια των Τόρις και αργότερα βοήθησε τον Μπόρις Τζόνσον στην προεκλογική του εκστρατεία για τη δημαρχία του Λονδίνου.

Το σκάνδαλο της πολύσυζητημένης σχέσης

Οι φήμες για τη σχέση τους κυκλοφορούσαν από το 2018 όταν ο τότε ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον, ήταν ακόμα παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του, Μαρίνα Γουίλερ.

Όταν αποκαλύφθηκε η σχέση τους προκάλεσε σκάνδαλο και ο Τζόνσον αναγκάστηκε να παραδεχτεί την εξωσυζυγική του σχέση, προκαλώντας την οργή της κόρης του, Λάρα Λέτις Τζόνσον.

Ο «Μποτζο» κίνησε αμέσως τη διαδικασία διαζυγίου ώστε να τεο δεύτερος κατά σειρά γάμος του με τη συνομήλική του Μαρίνα Γουίλερ, δικηγόρο και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, μετά από 25 χρόνια έγγαμου βίου.

Τον Ιούλιο του 2019, ο Τζόνσον έγινε πρωθυπουργός και μαζί με την Κάρι Σάιμοντς μετακόμισαν επίσημα στην Ντάουνινγκ Στριτ. Στις 16 Αυγούστου 2019, έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, μιλώντας για τη «γιγαντιαία» κλιματική κρίση. Και στις 29 Απριλίου του 2020 έφερε στον κόσμο το γιό τους, Ουίλφρεντ Λόρι Νίκολας Τζόνσον.

Η χαρισματική και «υπερφιλόδοξη» Κάρι


«Η Κάρι τον διαμορφώνει», έλεγε πρόσφατα στη Daily Mail άνθρωπος του περιβάλλοντός τους που διατήρησε την ανωνυμία του. Βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλη του απόφαση, κάθε αλλαγή στην εμφάνισή του, αλλά και κάθε…μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, όπως φανερώνουν οι τελευταίες εξελίξεις.

Χαρισματική, ευφυέστατη αλλά και «περίεργη» όπως τη χαρακτηρίζουν όσοι την ξέρουν καλά, είναι μετρ στις δημόσιες σχέσεις και δεν κρύβει τις φιλοδοξίες της.

Εθεάθη στο πλευρό του Μπόρις Τζόνσον στις 14 Φεβρουαρίου του 2018, όταν ο πρώην δήμαρχος και η διευθύντρια επικοινωνίας εθεάθησαν την ημέρα των ερωτευμένων σε εστιατόριο του Λονδίνου.

Ένα μήνα μετά, ο Μπόρις όχι μόνο έδωσε το παρών στα γενέθλιά της και αλλά επέδειξε το ταμπεραμέντο του στον χορό στους ρυθμούς της μουσικής των ABBA…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.