ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Βραζιλία: 2.165 νέοι θάνατοι και επιπλέον 78.886 κρούσματα σε 24 ώρες

Βραζιλία
(AP Photo/Andre Penner)

Βραζιλία: 2.165 θάνατοι, σχεδόν 80.000 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες - Συμφωνία για αγορά 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της Pfizer

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 2.165 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 ενώ επιβεβαιώθηκαν 78.886 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Υγείας.

Το λατινοαμερικάνικο κράτος των 212 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη επίσημα, με 419.114 θανάτους επί συνόλου σχεδόν 15,1 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Τον Απρίλιο η Βραζιλία κατέγραψε ρεκόρ θανάτων σε μηνιαία βάση (82.266), για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Η καμπύλη των κρουσμάτων και των θανάτων έχει μειωθεί από την κορύφωση στα τέλη Μαρτίου και μοιάζει να οδεύει σε σταθεροποίηση, πλην όμως σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε χθες πως η χώρα αναμένεται να υπογράψει την ερχόμενη εβδομάδα μια νέα συμφωνία με την αμερικάνικη φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc για 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19, διπλασιάζοντας την αποστολή δόσεων του εμβολίου αυτού στην λατινοαμερικάνικη χώρα για αυτό το χρόνο.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Με λυγμούς η μητέρα του 22χρονου – Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του