ΚΟΣΜΟΣ

Guardian: Πιέσεις για παραίτηση δέχεται η ΥΠΕΞ της Λιβύης μετά το «χαστούκι» στον Τσαβούσογλου

Najla El-Mangoush
Twitter

Εν μέσω πυρών βρίσκεται η Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Najla El-Mangoush αφού πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της ζήτησε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Λιβύη.

Η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Najla El-Mangoush δέχεται πιέσεις σύμφωνα με τον Guardian για παραίτηση αφού ζήτησε δημόσια τα τουρκικά στρατεύματα και οι μισθοφόροι να εγκαταλείψουν τη χώρα της.

Το Σάββατο, μια πολιτοφυλακή στην Τρίπολη εισέβαλε σε ξενοδοχείο που είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Σε βίντεο που μεταδόθηκε το Σαββατοκύριακο, ακούγεται η πολιτοφυλακή να ρωτάει για το πού βρίσκεται η Mangoush ψάχνοντας τα αυτοκίνητα της περιοχής.

Την ίδια ώρα, ο ισλαμιστής κληρικός Sadiq al-Gharyani, ο οποίος ζει στην Τουρκία, εξαπέλυσε πυρά κατά της αξιωματούχου στο τηλεοπτικό του κανάλι «Al-Tanasuh», χαρακτηρίζοντάς την ως «κακιά, απεχθή και υπηρέτρια των σιωνιστικών σχεδίων».

Παρατηρητές που επικαλείται ο Guardian αναφέρουν ότι τέτοιου τύπου δηλώσεις θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή της πολιτικού. Στο μεταξύ, ορισμένοι από τους πολιτικούς αντιπάλους της Mangoush ισχυρίζονται ότι υποστηρίζει τον στρατηγό Khalifa Haftar που εδρεύει στα ανατολικά της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: «Το παιδί μου δε γυρίζει πίσω» - Συντετριμμένη η μητέρα της 20χρονης (vid)