ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: «Μηδενική ανοχή» στον αντισημιτισμό ζητά από τουρκικές-μουσουλμανικές οργανώσεις η Μέρκελ

Μέρκελ
AP

Σαφή θέση κατά του αντισημιτισμού αναμένει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από τις τουρκικές και μουσουλμανικές οργανώσεις της Γερμανίας, φέρεται να δήλωσε η ίδια κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU). 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει γραμμή «μηδενικής ανοχής» για οποιαδήποτε αντισημιτική εκδήλωση και εξήγησε ότι οι οργανώσεις θα πρέπει να ασκήσουν για αυτό την επιρροή τους στα μέλη τους.

Όποιος ζει στην Γερμανία, θα πρέπει να ασχοληθεί και με την γερμανική ιστορία, φέρεται να δήλωσε η καγκελάριος, με το βλέμμα στις αντισημιτικού χαρακτήρα διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Χθες η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ σήμερα, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, απηύθυνε έκκληση για ταχεία κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή και επιστροφή στις πολιτικές διαπραγματεύσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στάθης Άνθης: Τραγικό τέλος - Ταυτοποιήθηκε η σορός του