ΚΟΣΜΟΣ

Εκατέρωθεν απελάσεις πρεσβευτών από Λευκορωσία και Λετονία

Παλιά σημαία Λευκορωσίας
Η σημαία που αντιπροσωπεύει το κίνημα αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας
AP

Η Λευκορωσία απέλασε τον πρεσβευτή της Λετονίας στο Μινσκ και όλους τους διπλωματικούς υπαλλήλους της πρεσβείας εκτός από ένα μέλος του προσωπικού, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Λευκορωσίας Belta, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε λίγη ώρα αργότερα η Λετονία.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Βλαντίμιρ Μακέι, μετά την βεβήλωση όπως είπε της κρατικής σημαίας της Λευκορωσίας στη Ρίγα, προσθέτοντας ότι θα επιτραπεί σε ένα μέλος διοικητικού-τεχνικού προσωπικού της πρεσβείας να παραμείνει για να φροντίσει το κτίριο της πρεσβείας.

Ο ίδιος, λέγοντας ότι «δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες» είπε ότι ο πρέσβης της Λετονίας θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 24 ωρών και το διπλωματικό προσωπικό εντός 48 ωρών.

Σε απάντηση η Λετονία απέλασε εν συνεχεία τον Λευκορώσο πρέσβη και όλα τα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λετονίας.

Αξιωματούχοι της Λετονίας κατέβασαν δημόσια τη σημαία της Λευκορωσίας από τις σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στην Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ επί Πάγου στη Λετονία, διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό με το αεροπλάνο της Ryanair.

Όπως μετέδωσε το RT, μεταξύ αυτών ήταν ο δήμαρχος της Ρίγας και ο Λετονός υπουργός Εξωτερικών, που αντικατέστησαν τη σημαία με τη σημαία που αντιπροσωπεύει το κίνημα αντιπολίτευσης της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-TASS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Συνεργείο καθαρισμού στη μεζονέτα - Αποφεύγει να μένει εκεί ο σύζυγος της Καρολάιν