ΚΟΣΜΟΣ

Eρντογάν: «Η δικαιοσύνη θα λάμψει - Στόχος του αρχιμαφιόζου να πλήξει την Τουρκία»

Eρντογάν: «Η δικαιοσύνη θα λάμψει - Στόχος του αρχιμαφιόζου να πλήξει την Τουρκία»

Εδώ και εβδομάδες η γειτονική Τουρκία ζει στο ρυθμό των βίντεο που αναρτά στο Youtube εξόριστος Τούρκος αρχιμαφιόζος, κατηγορώντας μέλη του κυβερνώντος κόμματος για διαφθορά. O Eρντογάν απάντησε για πρώτη φορά στις επικρίσεις, δείχνοντάς του τον δρόμο της δικαιοσύνης. «Η κυβέρνηση θα κυνηγήσει τους εγκληματίες σε όλο τον κόσμο». 

Μετά από εβδομάδες σιωπής, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασχολήθηκε σήμερα με τον αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος από τη σουίτα του ξενοδοχείου του στο Ντουμπάι συνεχίζει να εξαπολύει απίστευτες καταγγελίες για το περιβάλλον του «σουλτάνου»

Πρόκειται για έναν μακρύ κατάλογο κατηγοριών που περιλαμβάνει βιασμούς, δολοφονίες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη κάθε λογής αξιόποινων πράξεων.

Σε ένα από τα επίμαχα βίντεο μάλιστα, τα οποία παρακολουθούν εκατομμύρια Τούρκοι στο youtube , o Πεκέρ στοχοποιεί τον ίδιο τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ισχυρίζεται ότι ο ισχυρός άνδρας τον είχε προστατεύσει από τη σύλληψη, ενώ καταγγέλλει ότι συνεργάτες του απέκτησαν με μυστηριώδεις τρόπους τεράστιες περιουσίες.

Σε μία από αυτές εμπλέκει και το όνομα του γιου του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, δεξί χέρι του Ερντογάν. Καταγγέλλει πως εμπλεκόταν σε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα λέει πως είχε μεταβεί στη Βενεζουέλα για να διευκολύνει τις διαδικασίες να φτάσει φορτίο με ναρκωτικά στην Τουρκία από την Κολομβία.

O Ερντογάν στηρίζει Σοϊλού

Ο Ερντογάν είπε σήμερα ότι θα αναζητήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ έσπευσε να υπερασπιστεί τον υπουργό Εσωτερικών του.

Μιλώντας στους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του επί του θέματος, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο στόχος των βίντεο του Πέκερ είναι «να βλάψουν την Τουρκία»

Η κυβέρνηση θα κυνηγήσει τους εγκληματίες σε όλο τον κόσμο, θα τους επαναπατρίσει και θα τους παραδώσει στο νόμο για να σταματήσει αυτά τα «παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά.

Η Άγκυρα βλέπει προσπάθεια αποσταθεροποίησης εκτός συνόρων

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο ίδιος ο Σοϊλού είχε κάνει λόγο για «οικονομική επίθεση εναντίον της Τουρκίας».«Θέλουν να συρρικνωθεί η οικονομία της Τουρκίας. Θέλουν να χάσει την ικανότητά της για ελιγμούς. Δεν είμαι εγώ το θέμα. Η Τουρκία είναι ο στόχος της επιχείρησης », δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Άμεση δικαστική έρευνα για το θέμα του αρχιμαφιόζου ζήτησε και ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας και εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κυβέρνηση, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.


«Εάν υπάρχει πράγματι έγκλημα, εάν αυτό το έγκλημα αποδειχθεί, εάν οι εγκληματίες προσδιοριστούν με αντικειμενικά αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα, η διεύθυνση είναι τα ανεξάρτητα τουρκικά δικαστήρια… Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε», δήλωσε ο Μπατσελί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λινού στο Newsbomb.gr: Να αναθεωρηθούν τα ηλιακά όρια για το εμβόλιο της AstraZeneca