ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ανησυχία στην Ευρώπη για την παραλλαγή Δέλτα – Ξαφνική αύξηση κρουσμάτων στη Βρετανία

Κορονοϊός: Ανησυχία στην Ευρώπη για την παραλλαγή Δέλτα – Ξαφνική αύξηση κρουσμάτων στη Βρετανία

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η Βρετανία ανακοίνωσε νέα αιφνίδια αύξηση των καταγεγραμμένων εβδομαδιαίων κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Αγγλίας, αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να καθυστερήσει την ολική άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η αρχή Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι κατά την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 33.630 νέα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα, η οποία εντοπίσθηκε στην Ινδία, επί συνόλου 75.953 κρουσμάτων. Η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι 79%.

«Τα κρούσματα αυξάνονται με ταχύτητα σε ολόκληρη την χώρα και η παραλλαγή Δέλτα είναι η κυρίαρχη», δήλωσε η επικεφαλής της Αρχής Τζένι Χάρις.

«Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι νοσηλείες και οι θάνατοι δεν αυξάνονται με αντίστοιχους ρυθμούς, αλλά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Η παραλλαγή Δέλτα αποτελεί σήμερα το 91% των περιπτώσεων που αναλύονται, ενώ με την χρησιμοποίηση στοιχείων που περιλαμβάνουν γονοτυπικά δεδομένα που έχουν ταχύτερους χρόνους ανίχνευσης, το 99% των περιστατικών εκτιμάται ότι είναι Δέλτα.

Αντιμέτωπος με την αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής, ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να επιταχύνει τα προγράμματα εμβολιασμού με στόχο να δοθεί ένα πρώτο εμβόλιο κατά της covid σε κάθε ενήλικα μέχρι τις 19 Ιουλίου, το νέο χρονικό σημείο που ορίζει την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων.

Σήμερα, ο εμβολιασμός άνοιξε για όλα τα άτομα άνω των 18 ετών στην Αγγλία.

Η αρχή Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας επανέλαβε ότι τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά προσφέροντας προστασία έναντι της νοσηλείας απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα.

Μέχρι τις 14 Ιουνίου, συνολικά 806 άνθρωποι εισήχθησαν για νοσηλεία με την παραλλαγή Δέλτα, αύξηση κατά 423 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Από τους νοσηλευόμενους, 527 ήταν ανεμβολίαστοι και 84 είχαν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021 LIVE: Πρόγραμμα, θέματα, απαντήσεις, βάσεις - Συνεχής ενημέρωση