ΚΟΣΜΟΣ

Το βράδυ αναμένεται η παράδοση του μακελάρη της Τουλούζης

Το βράδυ αναμένεται η παράδοση του μακελάρη της Τουλούζης

O Μοχάμεντ Μεράχ δήλωσε πως προτίθεται να παραδοθεί «αργά το βράδυ». Οι αρχές επικοινωνούν διαρκώς μαζί του μέσω κινητού τηλεφώνου που του έχουν δώσει οι ίδιες και προσπαθούν να αποφύγουν νέo επεισόδιο με τον ένοπλο άνδρα.


Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της Γαλλίας ο δράστης έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο με αποκρουστικές εικόνες από τα εγκλήματα που διέπραξε στο διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί ακόμα το υλικό.

Ο Νικολά Σαρκοζί ο οποίος βρέθηκε μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ στην περιοχή όπου πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις , αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στους Γάλλους πολίτες το απόγευμα.

Οι συνομιλίες που είχαν διακοπεί προσωρινά μεταξύ των διαπραγματευτών της αστυνομίας και του υπόπτου άρχισαν ξανά αργά το μεσημέρι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν είχε ανακοινώσει πως ο ύποπτος είχε δηλώσει ότι θα παραδοθεί σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Le Monde, ο ένοπλος είχε βεβαιώσει ότι προτίθεται να παραδοθεί γύρω στις 2-2.30 μ.μ. (τοπική ώρα, 3-3.30 ώρα Ελλάδας).

ΤοAssociated Press μεταδίδει ότι οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας ετοιμάζουν έφοδο σε περίπτωση που ο ύποπτος δεν παραδοθεί.

Να σημειωθεί πως τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά σε ανταλλαγή πυρών, ενώ στο σημείο είχε μεταβεί και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.

Η μητέρα του υπόπτου, ο αδελφός του και η σύντροφος βρίσκονται επίσης υπό κράτηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο ενός εκ των αδερφών του.

Τη στιγμή μάλιστα που ξεκίνησε στον στρατώνα της Τουλούζη η τελετή για τη μνήμη των στρατιωτών που σκότωσε την περασμένη εβδομάδα ο Mohamed Merah, αστυνομικές πηγές που επικαλούνται γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν πως ο δράστης ετοιμαζόταν να διαπράξει και νέο έγκλημα τις επόμενες μέρες.