ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Άιντα από τη Λουϊζιάνα- Οι εικόνες της καταστροφής

ΗΠΑ: Το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Άιντα από τη Λουϊζιάνα- Οι εικόνες της καταστροφής

 Ο τυφώνας Άιντα σάρωσε τη νοτιοανατολική Λουιζιάνα των ΗΠΑ, αφήνοντας  σχεδόν 1 εκατομμύριο κατοίκους χωρίς ρεύμα. Χιλιάδες πολίτες αντιμετωπίζουν τώρα έλλειψη φυσικού αερίου και μειωμένες προμήθειες .

Τα προβλήματα συνεχίζονται για τους κατοίκους της Λουιζιάνα και ιδιαίτερα της Νέας Ορλεάνης, λίγες ημέρες μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Αίντα από την περιοχή. Χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει , εκατοντάδες οικογένειες προσπαθούν να εξασφαλίσουν τρόφιμα και βενζίνη, καθώς οι προμήθειες λιγοστεύουν.

Σε μία γειτονιά της Νέας Ορλεάνης, η Yolanda Teague είπε στο CNN ότι η οικογένειά της δεν έχει πλέον φαγητό και νερό. Ένα από τα παιδιά της μάλιστα υποφέρει απο μία καρδιακή πάθηση που καθιστά την υπερβολική θερμοκρασία εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία του.

Περισσότερα από 980.000 σπίτια και επιχειρήσεις στη Λουιζιάνα και περισσότερα από 33.000 σπίτια στο Μισισιπή ήταν ακόμη χωρίς ρεύμα το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το PowerOutage.US.

Οι τοπικές Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους ότι οι διακοπές ρεύματος θα μπορούσαν να διαρκέσουν τουλάχιστον ένα μήνα καθώς η περιοχή μετράει τις πληγές της από τον τυφώναςκατηγορίας 4 που προκάλεσε τουλάχιστον πέντε επιβεβαιωμένους θανάτους-τρεις στη Λουιζιάνα και δύο στο Μισισιπή.

Καθώς η ζέστη γίνεται αποπνικτική, η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να αποδειχθεί απειλητική για τη ζωή των πλέον ευπαθών κατοίκων. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα θυμίσουν τη δεκαετία του '90 στη νοτιοανατολική Λουιζιάνα και το νότιο Μισισιπή , αγγίζοντας τους 42 βαθμούς Κελσίου, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. «Οι συνθήκες δεν είναι βιώσιμες» δήλωσε η πρόεδρος της ενορίας του Τζέφερσον, Σίνθια Λι Σενγκ, στο Don Lemon του CNN.

Όλη η Νέα Ορλεάνη υπέστη μπλακ-άουτ μετά την καταιγίδα, αλλά η δήμαρχος Latoya Cantrell είπε ότι θα υπάρξει «κάποιο επίπεδο αποκατάστασης» στην πόλη μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Μέχρι σημερα το πρωί το ρεύμα είχε αποκατασταθεί σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Νέας Ορλεάνης.

Αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν για να αποκατασταθεί το σύνολο των ζημιών και να επιστρέψει το ηλεκτρικό στα σπίτια όλων των κατοίκων. Μέχρι τότε πολλοί βασίζονται σε γεννήτριες που δουλεύουν με δυσεύρετη πλέον βενζίνη.

Ένας μεγάλος αριθμός πρατηρίων στις πόλεις της Λουιζιάνα δεν έχουν καύσιμα μετά την Αϊντα. Στη Νέα Ορλεάνη, τα αυτοκίνητα σχημάτισαν τεράστιες ουρές στη διάρκεια της νύχτας στα λίγα πρατήρια της περιοχής που ήταν ανοιχτά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για τον Νίκο Ευαγγελάτο - Πέθανε ο πατέρας του

Μπουρλά: Η Pfizer ξεκίνησε δεύτερη φάση δοκιμών για φάρμακο κατά του κορονοϊού

Υπόθεση Σεμέδο: Κατέθεσε η 16χρονη μάρτυρας - Τι είπε στην ανακρίτρια