ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα για βόμβα στο Οβιέδο - Εκκενώθηκάν σημαντικά κτήρια

Ισπανία: Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα για βόμβα στο Οβιέδο - Εκκενώθηκάν σημαντικά κτήρια

Φάρσα αποδείχθηκε σύμφωνα με την αστυνομία της Ισπανίας, το τηλεφώνημα για βόμβα στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης Οβιέδο.

Ένα τηλεφώνημα για βόμβα απο έναν άγνωστο άνδρα οδήγησε σε τεράστια κινητοποίηση των Αρχών στην πόλη Οβιέδο της Ισπανίας.

Ο άνδρας τηλεφώνησε για να ενημερώσει πως «είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα αυτοκίνητο» στο πάρκινγκ του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης. Μέλη της Τοπικής Αστυνομίας, της Εθνικής Αστυνομίας και της Ασφάλειας Πολιτών εμφανίστηκαν στο σημείο για να εκκενώσουν το κτήριο. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το κοντικό δικαστικό μέγαρο.

Επίσης κλήθηκαν η μονάδα TEDAX -Ειδικοί Πυροτεχνουργοί στην Εξουδετέρωση Εκρηκτικών Μηχανισμών- και οι οδηγοί σκύλων που προχώρησαν στην πραγματοποίηση έρευνας για "επαλήθευση της κλήσης", σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Οι πράκτορες διέκοψαν την πρόσβαση στο Κέντρο Πολιτών και πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τα διπλανά κτήρια, όπως το δικαστικό μέγαρο και άλλα κτήρια γραφείων. Μετά την προειδοποίηση, περίπολοι της Εθνικής Αστυνομίας απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και διέκοψαν την κυκλοφορία σε μεγάλο τμήμα της πόλης.

Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα ωστόσο και αφού ολοκληρώθηκαν οι σχετικές έρευνες, οι Αρχές ενημέρωσαν πως το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα. Περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του άνδρα δεν έγιναν γνωστά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι

Ψηφίζουν νομοσχέδιο για ζώα συντροφιάς και «αθωώνουν» τους ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ - δολοφόνων