BOMBER

Ψηφίζουν νομοσχέδιο για ζώα συντροφιάς και «αθωώνουν» τους ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ - δολοφόνων

Ψηφίζουν νομοσχέδιο για ζώα συντροφιάς και «αθωώνουν» τους ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ - δολοφόνων
Αν δεν καταλάβατε, σκότωσαν μια αθώα ψυχή 5 ετών και με 20 ευρώ την ημέρα καθάρισαν.

Τελικά ζούμε στην χώρα του παραλόγου και της απόλυτης τρέλας - Την ώρα που η Βουλή υποτίθεται ψηφίζει το νέο (πιο αυστηρό;) νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα, την ίδια ώρα η Δικαιοσύνη «αθωώνει» τους ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ που κατασπάραξαν ένα παιδί 5 ετών

Το δικαστήριο με μια ποινή – χάδι ουσιαστικά «αθώωσε» τους δύο κατηγορούμενους για τον θάνατο του 5χρονου Στάθη από επίθεση ροτβάιλερ στην Κοζάνη. Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο και βεβαίως δεν είναι η μοναδική. Μιλάμε για εκατοντάδες επιθέσεις σκυλιών σε παιδιά και ενήλικες οι οποίες είχαν τραγική κατάληξη. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που υποτίθεται ότι το νομικό πλαίσιο για τους ιδιοκτήτες σκυλιών αυστηροποιείται και μέσα στη Βουλή δήθεν «σφάζονται» και κόπτονται για την βελτίωσή του.

Μέσα «σφάζονται» και έξω «αθωώνουν». Ξεχειλίζει η οργή για τον τρόπο με τον οποίο έκρινε το δικαστήριο ότι θα πρέπει να τιμωρηθούν οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ που επιτέθηκαν και προκάλεσαν τον θάνατο του 5χρονου Στάθη ανήμερα Κυριακή του Πάσχα το 2016 καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ οι κατηγορούμενοι «καθάρισαν» με 36.500 ευρώ για τον χαμό ενός μικρού παιδιού.

Με μια απόφαση που ουσιαστικά γίνεται συνώνυμη της ατιμωρησίας για συμπεριφορές ιδιοκτητών σκύλων που με τη στάση τους μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους, τον ιδιοκτήτη των ροντβάιλερ και τη σύζυγό του, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 5 χρόνια στον καθένα, η οποία είναι εξαγοράσιμη, καθώς υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής προς 20€ την ημέρα έκαστος.

Παράλληλα στους καταδικασθέντες επιβλήθηκε θυμίζοντας «χάδι» ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε 1η και 16η του μήνα στην Αστυνομία, να μην αποκτήσουν νέο σκύλο οποιασδήποτε ράτσας και η καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 για κάθε έναν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση ελήφθη, μάλιστα, ενώ η εισαγγελέας στην αγόρευση-καταπέλτη, μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων στην αγόρευσή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αντίθετα στη λογική και στα δεδομένα ήταν η επιχειρηματολογία των κατηγορουμένων. Δεν ήταν ικανά τα μέτρα ασφαλείας να τα κρατήσουν τα σκυλιά… Έπρεπε τα μέτρα να ήταν αντίστοιχα ενός κυνοκομείου και τα σκυλιά δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση. Είναι αυτονόητο ότι ως συνιδιοκτήτες της οικίας αυτόματα είστε συνιδιοκτήτες και των σκυλιών και φέρετε και δύο την ευθύνη. Δεν υπήρχε ιατρικό σφάλμα από την κατάθεση του κυρίου Δουλγεράκη, άρα ο θάνατος του μικρού αυτού παιδιού οφείλεται στα δαγκώματα των σκυλιών της ιδιοκτησίας σας άρα ευθύνεστε εσείς!».

Αν δεν καταλάβατε, σκότωσαν μια αθώα ψυχή 5 ετών και με 20 ευρώ την ημέρα καθάρισαν. Τα σχόλια δικά σας. Ό,τι και να πω, ό,τι και να γράψω είναι λίγο...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

AUKUS: Tύμπανα Ψυχρού Πολέμου μετά τη συμφωνία των «3» ενάντια στην Κίνα- Η απάντηση του Πεκίνου

Πόσοι έλαβαν την 3η δόση το πρώτο 48ωρο: Τι θα γίνει με τον γενικό πληθυσμό και τα Mega εμβολιαστικά

Pfizer και Moderna πιέζουν για την τρίτη δόση: Η προστασία των εμβολίων μειώνεται με τον χρόνο