ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ελεύθερος ο ύποπτος για την δολοφονία της 28χρονης δασκάλας που συγκλόνισε την χώρα

Βρετανία: Ελεύθερος ο ύποπτος για την δολοφονία της 28χρονης δασκάλας που συγκλόνισε την χώρα
AP

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε πως άφησε ελεύθερο έναν 38χρονο άνδρα, ο οποίος συνελήφθη σε μια διεύθυνση στο κοντινό Λούισαμ - Αγρυπνίες έχουν προγραμματιστεί σε  όλη την Βρετανία η οποία παραμένει συγκλονισμένη από την δολοφονία της  Σαμπίνα Νέσα

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως άφησε ελεύθερο έναν άνδρα που είχε συλλάβει για τη δολοφονία μιας δασκάλας σε πάρκο του Λονδίνου, την περασμένη εβδομάδα, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει θλίψη και οργή στην κοινή γνώμη για το θέμα της βίας σε βάρος των γυναικών.

Η Σαμπίνα Νέσα, 28 ετών, έφυγε από το σπίτι της στο νότιο Λονδίνο το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διανύσει πεζή μια μικρή απόσταση, μέσα από ένα πάρκο, και να πάει σε ένα μπαρ όπου επρόκειτο να συναντηθεί με έναν φίλο. Δεν επέστρεψε ποτέ και το πτώμα της βρέθηκε στο πάρκο, το επόμενο απόγευμα.

Αγρυπνίες έχουν προγραμματιστεί απόψε τόσο στην περιοχή όσο και σε ολόκληρη τη Βρετανία, με τους συμμετέχοντες να θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στη Νέσα αλλά και να διαμαρτυρηθούν για το θέμα της βίας σε βάρος των γυναικών.

Την ίδια ώρα, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε πως άφησε ελεύθερο έναν 38χρονο άνδρα, ο οποίος συνελήφθη σε μια διεύθυνση στο κοντινό Λούισαμ χθες, όμως ο άνδρας αυτός παραμένει στο μικροσκόπιο των αρχών και θα μπορούσε να προσαχθεί ξανά.

Χθες, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από μια κάμερα ασφαλείας, που δείχνει έναν άνδρα και ένα όχημα, αναζητώντας πληροφορίες, ενώ σήμερα ευχαρίστησε τους πολίτες για την ανταπόκρισή τους στην έκκλησή της.

«Έχει περάσει μία εβδομάδα από τη δολοφονία της Σαμπίνα και αν και έχουμε καταγράψει καλή πρόοδο στην έρευνά μας, η έκκλησή για πληροφορίες συνεχίζεται και ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες να τις καταθέσει», δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητής Νιλ Τζον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αν δεν πάμε σε τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά σχολεία, θα έχουμε πρόβλημα...

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον πατέρα που αρνήθηκε να κάνει το παιδί του self test στο σχολείο

Κορονοϊός - Πανεπιστήμια: Όλα τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν στα ΑΕΙ - Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ