ΚΟΣΜΟΣ

Yπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Επιστράτευσαν διάσημο «κυνηγό επικηρυγμένων» για να βρει τον σύντροφό της

O Nτουέιν Τζόνσον
O Nτουέιν Τζόνσον
ΑΡ

Εντείνεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Μπράιν Λόντρι, του συντρόφου της Γκάμπι Πετίτο που βρέθηκε δολοφονημένη πριν από μία εβδομάδα κοντά στο Εθνικό Πάρκο Grand Teton, στο Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ.

Άφαντος παραμένει ο 23χρονος Μπράϊαν Λόντρι, ο αρραβωνιαστικός της Γκάμπι Πετίτο που καταζητείται από τις Αρχές, μετά τον θάνατο της 22χρονης μπλόγκερ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Το FBI εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι έκανε χρήση της πιστωτικής της κάρτας μετά την εξαφάνισή της.

Στη μάχη για τον εντοπισμό του μπαίνει πλέον και ο Ντουέιν «Ντογκ» Τσάπμαν ο άνθρωπος που μέσω της τηλεόρασης έγινε ο πιο γνωστός κυνηγός επικηρυγμένων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο 68χρονος «Ντογκ» («Σκυλί») είναι τόσο επικίνδυνος που του απαγορεύτηκε η κατοχή όπλων και γι’ αυτό χρησιμοποιεί τέιζερ για να συλλαμβάνει όσους καταδιώκει.

Xθες το απόγευμα ο στάρ των ριάλιτι εθεάθη να χτυπά την πόρτα του σπιτιού της οικογένειας Λόντρι στο North Port της Φλόριντα, όπου ο Μπράιαν έμενε μαζί με τους γονείς του πριν εξαφανιστεί.

Η οικογένεια δεν απάντησε και ο Τσάπμαν μαζί με τη σύζυγό του, έφυγαν από το σπίτι μετά από λίγα λεπτά. Η αστυνομία μπήκε λίγο μετά το σπίτι των Λόντρι. Ο «Ντογκ» και η Φράνσι ψάχνουν αυτήν την περίοδο την κοινότητα όπου είχε εντοπιστεί για τελευταία φορά ο Μπράιαν Λάντρι.

Ο Τσάπμαν βρισκόταν ήδη στη Φλόριντα για μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του Φράνσι όπως είπε στο FOX News, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να τον πλησιάζουν και να του ζητούν να ασχοληθεί με την εξαφάνιση του Μπράιαν Λόντρι.

«Είχαμε πολλά αιτήματα. Αυτό κάνω για να ζήσω, εδώ και 45 χρόνια» ειπε ο Τσάπμαν, ο οποίος ειναι πατέρας 13 παιδιών και έχασε μια κόρη στην ίδια ηλικία με την Γκάμπι Πετίτο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2006. «Ξέρω πώς αισθάνονται τα θύματα», πρόσθεσε.

Μετά από μία εβδομάδα έρευνας για τον Μπράιαν Λόντρι σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής 25.000 στρεμμάτων οι αστυνομικοί δεν έχουν στοιχεία για το που μπορεί να βρίσκεται. Ο εντοπισμός του έχει αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, αλλά οι αρχές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες.

Με κυνηγόσκυλα και drones η μάχη για τον εντοπισμό του

Ο δικηγόρος της οικογένειας Λόντρι είπε ότι, πριν φύγει ο Μπράιαν για το Carlton Reserve, οι γονείς του, Κρίστοφερ και Ρομπέρτα ανησυχούσαν ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό του. Αποκάλυψαν επίσης ότι δεν πήρε το τηλέφωνό του και το πορτοφόλι του όταν έφυγε την περασμένη Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου.

O κυνηγός επικηρυγμένωνΑ.Ρ

Πλήθος αστυνομικών ειδικά εκπαιδευμένων «χτενίζουν» την περιοχή, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κυνηγόσκυλα ως μέρος της έρευνας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του North Port, Τζος Τέιλορ.

Στις έρευνες συμμετέχει και ομάδα υποβρύχιων καταδύσεων «ειδικευμένη σε στοιχεία για εγκλήματα και θύματα πνιγμού, ατυχήματα στο νερό» Οι συνθήκες είναι δύσκολες με νερά, λασπωμένους δρόμους και πυκνή βλάστηση, σύμφωνα με βίντεο που μοιράστηκε η αστυνομία του North Port..

Το μοιραίο ταξίδι

Η 22χρονη Πετίτο και ο Μπράιαν Λόντρι ξεκίνησαν ένα ταξίδι με το φορτηγάκι τους τον Ιούνιο, με σκοπό να επισκεφθούν πολλά εθνικά πάρκα. Έκαναν συχνά αναρτήσεις από τις διαδρομές τους με το hashtag #VanLife, αλλά οι δημοσιεύσεις σταμάτησαν απότομα στο τέλος Αυγούστου.

Ο Λόντρι επέστρεψε στο σπίτι με το βαν τους την 1η Σεπτεμβρίου. Η Πετίτο δηλώθηκε εξαφανισμένη στις 11 Σεπτεμβρίου, αφού η οικογένειά της δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της. Βρέθηκε νεκρή οκτώ ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε την Πέμπτη, ο Λόντρι καταζητείται για τη φερόμενη χρήση «μη εξουσιοδοτημένων συσκευών» την περίοδο μετά τον θάνατο της Γκάμπι, καθώς χρησιμοποίησε την πιστωτική της κάρτα.

Καθώς η αναζήτηση για το Λόντρι μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα , δύο ξεχωριστές αμοιβές συνολικού ύψους 30.000 δολαρίων προσφέρονται σε όποιον προσφέρει πληροφορίες στις Αρχές για το πού μπορεί να βρίσκεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικές εκλογές: Άνοιξαν οι πρώτες κάλπες στη μετά Μέρκελ εποχή - Αμφίρροπη η αναμέτρηση

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: Γι’ αυτό εγκατέλειψε τον Φιλιππίδη ο δικηγόρος του

The Voice: Ο διαγωνιζόμενος που έκανε την Έλενα Παπαρίζου να γυρίσει σε 3 δευτερόλεπτα