ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Είχε προειδοποιήσει το αφεντικό του Twitter για την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

O πρίγκιπας Χάρι
O πρίγκιπας Χάρι
AP

Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίζεται ότι είχε προειδοποιήσει τον υπεύθυνο του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ για πολιτικές αναταραχές στις ΗΠΑ, μία μόλις ημέρα πριν από τις θανατηφόρες ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο

«Τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του επέτρεπε να γίνει πραξικόπημα», είπε ο πρίγκιπας Χάρι στο τεχνολογικό φόρουμ RE:WIRED στις ΗΠΑ.

«Αυτό το email στάλθηκε την προηγούμενη μέρα. Και μετά συνέβη και έκτοτε δεν έχω νέα του», είπε ο δούκας.

Ο 37χρονος πρίγκιπας μιλούσε σε μια συζήτηση με θέμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το κατά πόσο συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση και στο διαδικτυακό μίσος. Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής δημόσια σχόλια για το θέμα.

Το διαδίκτυο «ορίζεται από μίσος, διχασμό και ψέματα»

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος τώρα ζει με τη σύζυγό του τη δούκισσα του Σάσεξ στην Καλιφόρνια, εμφανίστηκε στην εκδήλωση της Τρίτης μέσω βιντεοκλήσης ως προσκεκλημένος ομιλητής. Συστήθηκε ως συνιδρυτής της οργάνωσης Archewell.

Ο δούκας χρησιμοποίησε την προσωπική του εμπειρία με το διαδικτυακό μίσος και τον Τύπο για να πει ότι οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν τη διάδοση παραπληροφόρησης. Το διαδίκτυο «ορίζεται από μίσος, διχασμό και ψέματα» είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό».

Η εμφάνισή του μέσω βιντεοκλήσης έρχεται δύο εβδομάδες αφότου μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων ισχυρίστηκε ότι το 70% του μίσους που απευθύνεται στον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ στο Twitter, «προήλθε» από μόλις 55 λογαριασμούς.

Έρευνες για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για το τι συνέβη στις 6 Ιανουαρίου, όταν ένας όχλος υποστηρικτών του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλε στο κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, αμφισβητώντας τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Περισσότερα από 670 άτομα έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στις αιματηρές ταραχές. Την Τρίτη, μια επιτροπή του Κογκρέσου που ερευνούσε τις ταραχές κάλεσε περισσότερους από τους στενότερους συνεργάτες του Τραμπ για να καταθέσουν.

Ανάμεσά τους ένας πρώην γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, ένας ανώτερος σύμβουλος πολιτικής και προσωπικοί βοηθοί. Η έρευνα επιχειρεί να διαπιστώσει εάν ο Τραμπ είχε εκ των προτέρων γνώση της επίθεσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό τροχαίο για τον Αλέξη Κούγια - «Καρφώθηκε» σε φορτηγό

Η Ολλανδή δημοσιογράφος που προκάλεσε τον Μητσοτάκη είχε συλληφθεί για υπόθεση παράνομου μετανάστη

Χωρίς lockdown και με ορόσημο την 4η Δεκεμβρίου πορεύεται (οριστικά) το Μαξίμου