ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τουλάχιστον 11 νεκροί και δεκάδες εγκλωβισμένοι μετά από δυστύχημα σε ορυχείο

To oρυχείο στη Ρωσία
To oρυχείο στη Ρωσία
ΑP

Τουλάχιστον 11 είναι οι νεκροί από το δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα σε ανθρακωρυχείο της Λιστβγιαζνάγια στην περιφέρεια του Κεμέροβο στην Σιβηρία, ενώ δεκάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι

Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα που σημειώθηκε ανθρακωρυχείο της Σιβηρίας, δήλωσαν οι τοπικές αρχές,την ώρα που οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης δίνουν μάχη για να σώσουν δεκάδες άλλους ανθρακωρύχους που βρίσκονται παγιδευμένοι βαθιά κάτω από τη Γη.

.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ νωρίτερα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών έκαναν λόγο για φωτιά που ξέσπασε μέσα στο ανθρακωρυχείο. Η σκόνη άνθρακα έπιασε φωτιά σε φρεάτιο εξαερισμού στο ορυχείο που βρίσκεται στη χιονισμένη περιοχή Kεμέροβο, γεμίζοντας το ορυχείο με καπνό, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Έντεκα άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, είπε ο Περιφερειάρχης Σεργκέι Τσιβίλεφ, και 46 εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τη Γη. Δεκάδες άλλοι νοσηλεύονται, κάποιοι από αυτούς μετά από δηλητηρίαση απο τον καπνό. Τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν διασώστες και ασθενοφόρα φαίνονται να φτάνουν στο συγκρότημα του ορυχείου με τους αστυνομικούς να στριμώχνονται έξω από την πύλη, καθώς πέφτει πυκνό χιόνι στην περιοχή περίπου 3.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Περίπου 285 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο όταν ο καπνός εξαπλώθηκε μέσω του φρεατίου εξαερισμού, δήλωσε το υπουργείο έκτακτης ανάγκης. Οι περισσότεροι κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια.

Ο Τσιβίλεφ είπε ότι δεν υπάρχει πλέον καπνός στο ορυχείο που έχει ηλεκτρισμό και εξαερισμό, αλλά ότι η επαφή έχει χαθεί. «Προς το παρόν δεν υπάρχει καπνός, οπότε ελπίζουμε να μην υπάρχει φωτιά», είπε ο Τσιβίλεφ σε βίντεο που δημοσίευσε στο Telegram. «Δεν έχουμε γραμμές επικοινωνίας με αυτούς τους ανθρώπους, το υπόγειο σύστημα επικοινωνιών δεν λειτουργεί».

Το περιφερειακό τμήμα της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας δήλωσε ότι άνοιξε ποινική υπόθεση για αμέλεια που προκάλεσε θανάτους. Το ορυχείο είναι μέρος της SDS-Holding, που ανήκει στην ιδιωτική Siberian Business Union. Το σωματείο δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας -Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Θρίλερ στα Καλύβια: Χωρίς ταυτότητα τα βρέφη που θάφτηκαν στην αυλή του ιερέα - Τι λέει ο δήμαρχος

Σέρρες: Σάλος με ιερέα για τις προκλητικές πόζες σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram