ΚΟΣΜΟΣ

Σαρλίν του Μονακό: Τα δύσκολα Χριστούγεννα της πριγκίπισσας, οι φήμες και η επίσκεψη της οικογένειας

Η Σαρλίν του Μονακό
Η Σαρλίν του Μονακό
A.P

Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό απέχει ακόμη μερικούς «μήνες» από την πλήρη ανάρρωση, ανακοίνωσε το παλάτι. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος ωστόσο και τα δύο τους παιδιά θα την επισκεφθούν τα Χριστούγεννα στην κλινική όπου νοσηλεύεται, κατά πάσα πιθανότητα στην Ελβετία.

Τον περασμένο μήνα, η πριγκίπισσα Σαρλίν εισήχθη σε κλινική στην Ελβετία, λίγες μόλις ημέρες μετά την επιστροφή της στο Μονακό μετά από 10μηνη απουσία στη γενέτειρά της, Νότια Αφρική. Έκτοτε τα σενάρια για την υγεία της και τη σχέση με τον σύζυγό της πήραν για μία ακόμη φορά...φωτιά, με τις ταμπλόιντ να δίνουν τη δική τους ερμηνεία για την απουσία της.

Ο σύζυγός της Πρίγκιπας Αλβέρτος είπε λακωνικά ότι υποφέρει από «εξάντληση, τόσο συναισθηματική όσο και σωματική», την ίδια ώρα όμως που οι φίλοι της είπαν πρόσφατα στο Page Six της New York Post ότι η μητέρα δύο παιδιών «παρά λίγο να πεθάνει» το διάστημα που βρισκόταν στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν από το παλάτι που κυκλοφόρησε χθες (23/12) ο Αλβέρτος και τα παιδιά του ζεύγους σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη Σαρλίν κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ ζητούν να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειας. Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, 44 ετών, «αναρρώνει με καθησυχαστικό τρόπο, ωστόσο απέχει ακόμη μερικούς μήνες από την πλήρη ανάρρωσή της», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

«Το παλάτι υποβαθμίζει οτι παρά λίγο να πεθάνει»

Η πριγκίπισσα έχασε τα έβδομα γενέθλια των διδύμων παιδιών της Γκαμπριέλα και Ζακ νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά μοιράστηκε φωτογραφίες από τη γιορτή στο Instagram γράφοντας: «Χρόνια πολλά μωρά μου.Ευχαριστώ τον Θεό που με ευλόγησε με τέτοια υπέροχα παιδιά. Είμαι πραγματικά ευλογημένη. Με αγάπη, η μαμά»

Μιλώντας στο Page Six, η πηγή που περιγράφεται ως φίλη της Σαρλίν είπε: «Είναι άδικο να παρουσιάζεται ότι έχει κάποιου είδους ψυχικό ή συναισθηματικό πρόβλημα. Δεν ξέρουμε γιατί το παλάτι υποβαθμίζει ότι παραλίγο να πεθάνει στη Νότια Αφρική».

Η πηγή εξήγησε ότι η πριγκίπισσα είχε σοβαρή λοίμωξη στο αυτί, τη μύτη και το λαιμό, που οδήγησε σε «σοβαρά προβλήματα στη ρινική κοιλότητα και το λαιμό που προέκυψαν από προηγούμενη χειρουργική επέμβαση». Και πρόσθεσε: «Δεν είναι σε θέση να φάει στερεά τροφή για πάνω από έξι μήνες λόγω όλων των χειρουργικών επεμβάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί από τότε. Μπορούσε να καταναλώσει μόνο υγρά με καλαμάκια, έτσι έχασε σχεδόν το μισό βάρος του σώματός της».

Η Σαρλίν δεν ειναι...Νταϊάνα

Άλλες πηγές από το περιβάλλον της πριγκίπισσας Σαρλίν έδωσαν στο Τatler μια διαφορετική εικόνα για το ψυχικό της σθένος, επιμένοντας ότι η πρώην κολυμβήτρια είναι μια υπολογίσιμη δύναμη.

Διαψεύδουν μάλιστα τις φήμες ότι είναι «αφελής» και παγιδευμένη σε έναν δυστυχισμένο γάμο με τον Αλβέρτο, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν ήξερε τι έκανε όταν τον παντρεύτηκε». Δεν είναι ο τύπος που ελέγχεται τυφλά από το βασιλικό οίκο του Μονακό, λένε.

«Η Σαρλίν δεν είναι πριγκίπισσα Ντι. Μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετικά αφελής, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Είναι πολύ καλή στο να κρατά κρυφά τις αλήθειες της».

Ο Αλβέρτος δηλώνει παρών στην ανατροφή των παιδιών

Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Αλβέρτος συνέχισε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις με τα δίδυμα, Ζακ και Γκαμπριέλα. Οι τρεις τους παρακολούθησαν μια εκδήλωση δενδροφύτευσης στο Μονακό και τους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας του πριγκιπάτου, όπου τα παιδιά κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν «Μας λείπεις μαμά» και «Σε αγαπάμε μαμά».

Σε συνεντεύξεις, ο Αλβέρτος εξήγησε ότι αναλαμβάνει μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή των παιδιών του καθώς η οικογένεια αντιμετωπίζει τα συνεχόμενα προβλήματα υγείας της Σαρλίν. «Για μένα, είναι πολύ απλό, προτεραιότητά μου είναι η οικογένειά μου», είπε σε συνέντευξή του αυτόν τον μήνα.

«Φυσικά, χωρίς να παραμελούμε τις κρατικές υποθέσεις... Ελπίζω να το καταλάβουν όλοι. Όταν μπορώ να είμαι με τα παιδιά μου, το κάνω χωρίς δισταγμό.Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική περίοδος στη ζωή τους, ο τρόπος που μεγαλώνουν τους βοηθά να δουν τον κόσμο .Και αν ένας από τους γονείς λείπει για ιατρικούς λόγους, ο άλλος γονέας πρέπει να είναι εκεί».

Οι φήμες για το παιδί εκτός γάμου

Η Σαρλίν επέστρεψε στον σύζυγό της και τα δίδυμα νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από 10μηνη απουσία, ενώ προσπαθούσε να αναρρώσει μετά από χειρουργική επέμβαση.
Η απουσία της είχε αναζωπυρώσει τις φήμες ότι ο Αλβέρτος είχε αποκτήσει ένα παιδί εκτός γάμου με μια Βραζιλιάνα την περίοδο που ο ίδιος και η Σαρλίν, πρώην Ολυμπιονίκης της Νότιας Αφρικής, είχαν ήδη σχέση.

Οι φωτογραφίες της επανασύνδεσής τους νωρίτερα αυτό το μήνα αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη δόση σκεπτικισμού από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Ο Αλβέρτος είπε ότι αμέσως μετά την επιστροφή της «συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν βοήθεια», προσθέτοντας: «Ήταν συγκλονισμένη και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τα επίσημα καθήκοντα, τη ζωή γενικά ή ακόμα και την οικογενειακή ζωή».

Και πρόσθεσε «Μάλλον πρέπει να το πω αρκετές φορές, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη σχέση μας. Θέλω να το κάνω πολύ σαφές. Αυτά δεν είναι πρόβλημα στη σχέση μας. Είναι διαφορετικής φύσης». Ο Αλβέρτος συνέχισε: «Δεν έχει κοιμηθεί καλά εδώ και αρκετές μέρες και δεν τρώει καθόλου καλά. Έχει χάσει πολύ βάρος, γεγονός που την έκανε ευάλωτη σε άλλες πιθανές παθήσεις. Ένα κρυολόγημα ή μία γρίπη ή ο Θεός να μας βοηθήσει, την COVID-19»

Αρκετοί κάτοικοι που ζούν στα στενά μεσαιωνικά σοκάκια του Monaco Ville επιβεβαίωσαν πάντως στη MailOnline ότι πριν φύγει για τη Νότια Αφρική, η Σαρλίν περνούσε τον περισσότερο χρόνο της έξω από το παλάτι, ζώντας σε ένα απλό διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων πάνω από ένα παλιό εργοστάσιο σοκολάτας περίπου 300 μέτρα μακριά και όχι στο ίδιο το παλάτι του 12ου αιώνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.