ΚΟΣΜΟΣ

Κρίση στην Ουκρανία: Ο Μπλίνκεν ακύρωσε τη συνάντηση με τον Λαβρόφ

Άντονι Μπλίνκεν - Σεργκέι Λαβρόφ
Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ
AP Photo

Ουκρανία - Όλες οι ειδήσεις: Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Άντονι Μπλίνκεν, γνωστοποίησε πως ακύρωσε τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με το CNNi, δήλωσε πως ακύρωσε τη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.

«Την περασμένη εβδομάδα συμφώνησα να συναντήσω τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στις 24 Φεβρουαρίου για να συζητήσουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Αυτό όμως θα συνέβαινε μόνο αν η Ρωσία δεν έκανε εισβολή στην Ουκρανία. Τώρα που βλέπουμε πως η εισβολή ξεκινά και η Ρωσία έχει κάνει ξεκάθαρη την άρνησή της για διπλωματία, δεν έχει πλέον νόημα να προχωρήσουμε με τη συνάντηση αυτή τη στιγμή. Έστειλα ένα γράμμα στον ΥΠΕΞ Λαβρόφ για να τον ενημερώσω σχετικά», δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η ανακοίνωση του Μπλίνκεν έρχεται μια ημέρα αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε δύο αυτονομιστικές περιοχές στην Ουκρανία ως ανεξάρτητες, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει «ειρηνευτικές» δυνάμεις στο Ντονμπάς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι οι κινήσεις του Πούτιν σηματοδότησαν την αρχή μιας νέας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ο Πούτιν φέρνει τα πάνω κάτω στη γεωπολιτική σκακιέρα - Η αντίδραση της Ε.Ε. και οι κυρώσεις