ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: Προβοκάτσια των Ουκρανών η φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: Προβοκάτσια των Ουκρανών η φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Πόλεμος Ουκρανία: Για προβοκάτσια των Ουκρανών που προκάλεσε τη φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Για προβοκάτσια των Ουκρανών που οδήγησε στη φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, το μεσημέρι της Παρασκευής ενημερώνοντας δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή «στην περιοχή κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο, οι εθνικιστές του Κιέβου προσπάθησαν να προχωρήσουν σε μια τερατώδη προβοκάτσια. Ήταν γύρω στις 2 τα ξημερώματα σήμερα, Παρασκευή, όταν μια ομάδα στρατού που περιπολούσε την προστατευμένη περιοχή δέχθηκε επίθεση από ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ».

«Για να προκαλέσουν τα πυρά μας, από τα παράθυρα αρκετών ορόφων ενός εκπαιδευτικού κέντρου έξω από το πυρηνικό εργοστάσιο έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί από μικρού διαμετρήματος όπλα στους άνδρες των ρωσικών δυνάμεων που απάντησαν στα πυρά των σαμποτέρ» είπε ο Ρώσος στρατιωτικός και συμπλήρωσε:

«Φεύγοντας από το κτήριο (σ.σ. οι Ουκρανοί σαμποτέρ) έβαλαν φωτιά. Η φωτιά κατασβέστηκε και το πυρηνικό εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά».

Ο ίδιος, μάλιστα, επικαλέστηκε ως απόδειξη πέραν αμφιβολίας το διάγγελμα του προέδρου της χώρας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, καθώς και τις διαπραγματεύσεις του με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία ότι η προβοκάτσια των Ουκρανών «ήταν προμελετημένη προκειμένου να κατηγορήσουν την Ρωσία ότι θα προκαλέσει κίνδυνο μόλυνσης με ραδιενέργεια».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νύχτα τρόμου στη Ζαπορίζια από την επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο

Πόλεμος Ουκρανία: Έξαλλος ο Ζελένσκι - Κατηγορεί τη Ρωσία πως ήθελε να επαναληφθεί το Τσερνόμπιλ