ΚΟΣΜΟΣ

H Mόσχα προειδοποιεί την Ουάσιγκτον: «Οι σχέσεις μας βρίσκονται στα όρια της διάλυσης»

H Mόσχα προειδοποιεί την Ουάσιγκτον: «Οι σχέσεις μας βρίσκονται στα όρια της διάλυσης»
Αιτία οι χαρακτηρισμοί Μπάιντεν για Πούτιν

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο πρέσβης των ΗΠΑ

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε με τον πιο επίσημο τρόπο η Μόσχα στην Ουάσιγκτον.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Μόσχα και του επισημάνθηκε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι «στα πρόθυρα της διάλυσης»

Του επεσήμαναν ακόμα ότι αιτία για την επιδείνωση των σχέσεων των δυο χωρών είναι τα όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μπάιντεν αποκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του «εγκληματία πολέμου». Το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «απαράδεκτη» και «ασυγχώρητη» ρητορική από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

Ο Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στη «Γηραιά Ήπειρο» μεθαύριο, Τετάρτη. Θα πρόκειται για το τρίτο του ταξίδι στην Ευρώπη, αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2021.

Την Πέμπτη, προγραμματίζεται να συμμετάσχει σε ειδικές συνόδους του NATO, της ΕΕ και της G7 στις Βρυξέλλες. Την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Βαρσοβία, όπου θα συζητήσει διμερώς με τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα. Δεν σκοπεύει ωστόσο να επισκεφθεί το Κίεβο.

Εξηγήσεις ζητά και το Λονδίνο

Την ίδια ώρα το αγγλικό Υπουργείο Άμυνας κάλεσε για δεύτερη φορά από την αρχή της εισβολής τον στρατιωτικό ακόλουθο της πρεσβείας της Ρωσίας στο Λονδίνο για να του ζητηθούν εξηγήσεις για όσα συντελούνται στο ουκρανικό μέτωπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο Βρετανός αξιωματούχος προειδοποίησε τον Ρώσο ακόλουθο πως το Λονδίνο θα συγκεντρώσει στοιχεία για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και απαίτησε ξανά την άμεση απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Live Blog: Συναγερμός για νέες αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία - Ηχούν σειρήνες σε όλη τη χώρα