ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμούς με βόμβες φωσφόρου, καταγγέλλουν οι Ουκρανοί στο Ντονέτσκ

Ντονέτσκ
Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν πυρομαχικά φωσφόρου και βομβαρδίζουν οικισμούς
AP

Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία, βόμβες φωσφόρου έπεσαν στο Ντονέτσκ - Τουλάχιστον 80 νεκροί στο Μικολάγιφ

Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν πυρομαχικά φωσφόρου και βομβαρδίζουν οικισμούς στο μέτωπο που χωρίζει εδάφη που ελέγχονται από τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις από περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ, δήλωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο, είπε επίσης ότι η τελευταία προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από την Μαριούπολη πιθανώς απέτυχε, καθώς δεν επιτρέπονταν να περάσουν οχηματοπομπές αμάχων.

Κίεβο και Μόσχα ανταλλάζουν ευθύνες για τις αποτυχημένες προσπάθειες απομάκρυνσης αμάχων.

Αιματοχυσία στο Μικολάγιφ με τουλάχιστον 80 νεκρούς

Περίπου 80 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 450 τραυματίστηκαν στην πόλη Μικολάγιφ, στη νότια Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχός της.

Ο Ολεξάντρ Σενκέβιτς υποστήριξε επίσης, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε βόμβες διασποράς στο Μικολάγιφ. Δεν παρουσίασε κάποια απόδειξη, είπε μόνο ότι υπάρχει «τεράστιος αριθμός βομβών διασποράς που είναι διασκορπισμένες στην πόλη».

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό από άλλη πηγή. Η Ρωσία διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί τέτοιες βόμβες ή ότι στοχοθετεί αμάχους.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Νέα σφοδρά χτυπήματα ετοιμάζει ο ρωσικός στρατό - Μαίνονται οι μάχες γύρω από το Κίεβο

Live Blog: Αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων από την πλευρά της Ουκρανίας