ΚΟΣΜΟΣ

Bόρεια Κορέα: Σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον έφηβο Κιμ Γιονγκ Ουν

O Kιμ Γιονγκ Ουν (αριστερά) σε νεαρή ηλικία δίπλα στον μέντορά του
O Kιμ Γιονγκ Ουν (αριστερά) σε νεαρή ηλικία δίπλα στον μέντορά του

Νέες φωτογραφίες από την εφηβεία του Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ούν ρίχνουν φώς σε μία άγνωστη περίοδο της ζωής του. Παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για τον μέντορά του

Οι νέες φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν που τον δείχνουν ως νεαρό με...baby face προσφέρουν μια σπάνια ματιά στα εφηβικά του χρόνια προτού γίνει ένας αιμοδιψής ηγέτης, γράφει χαρακτηριστικά η New York Post

Η σειρά των φωτογραφιών κυκλοφόρησε στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς αφού τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δημοσίευσαν ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του εκλιπόντος μέντορα και πιστού του Κιμ, Χιον Τσολ Χάε.

Μια εικόνα δείχνει τον Κιμ στην πρώιμη εφηβεία του να κρατά τα χέρια του Χιόν και μια άλλη φωτογραφία δείχνει τον Κιμ στα τέλη της εφηβείας του με τον Χιόν, τον αείμνηστο πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ και την αδερφή του Κιμ Γιο-τζονγκ. Μια από αυτές δείχνει τον Βορειοκορεάτη στην εκπαίδευση με μαύρο σακάκι και λευκό πουκάμισο να στέκεται με τον μέντορά του πίσω από τον πατέρα του

Ο Χιον Τσολ Χάε, ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα, ήταν ένας στρατάρχης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας που βοήθησε τον γαμπρό του Kιμ να γίνει ο επόμενος ηγέτης της απομονωμένης χώρας μετά τον θάνατο του πατέρα του Κιμ το 2011. Στην κηδεία του συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος αριθμός πενθούντων, όπως έδειξαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, παρά το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Μέρος του πρόσφατου ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Closest to the Sun», υποστηρίζει ότι ο Kιμ έδωσε οδηγίες στους γιατρούς πώς να αντιμετωπίσουν την καρδιακή νόσο του Χιον που τον ταλαιπωρούσε από το 2017 έως το 2021, σύμφωνα με τη Sun. Ο Κιμ δεν έχει εξειδίκευση στην ιατρική.

Ο 38χρονος δικτάτορας, μετέφερε το φέρετρό του μαζί με άλλους ανώτατους αξιωματούχους και ο ίδιος μαζί με άλλα ανώτερα στελέχη της Πιονγιάνγκ προσκύνησαν τον τάφο του, σύμφωνα με πλάνα της κρατικής τηλεόρασης.

Η Mirror ανέφερε ότι μια πηγή νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών ανέφερε ότι για το καθεστώς, η δημοσίευση των εικόνων του εφήβου ηγέτη είναι πιθανό να ενθαρρύνει το κοινό να μιμηθεί την πίστη που έδειξε ο Χιόν στον Κιμ.

Σχετικές ειδήσεις