ΚΟΣΜΟΣ

Μέγκαν Μαρκλ-Πρίγκιπας Χάρι: «Κόκκινη κάρτα» και από τις ΗΠΑ; Οι Αμερικανοί τους γυρίζουν την πλάτη

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
Α.Ρ

Άδοξο τέλος φαίνεται πως έχει και ο «έρωτας» των Αμερικανών με το ζεύγος Σάσεξ, με τα μίντια των ΗΠΑ να κατηγορούν τη Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι οτι είναι «κακομαθημένοι», γκρινιάζουν συνέχεια και επιζητούν την προσοχή

Όταν οι Σάσεξ εγκατέλειψαν το παλάτι το 2020, η Αμερική «φάνταζε ως η χώρα των ελεύθερων, η πατρίδα των γενναίων και των μεγάλων εταιρειών μέσων ενημέρωσης, που τους υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες» γράφει η Daily Mail.

Το κοινό και ο Τύπος «κατάπιαν» και την τελευταία μπουκιά από τις κατηγορίες του ζευγαριού για τον ρατσισμό και την απόρριψη στην περιβόητη συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει στην Όπρα Ουίνφρεϊ. Η μεταχείρισή τους στα χέρια του «κακού» βρετανικού Τύπου προκαλούσε τότε σοκ και συμπάθεια.

Σύντομα έγιναν ο δούκας και η δούκισσα «της απέναντι όχθης», χτίζοντας μια νέα δική τους «αυλή του 21ου αιώνα«, κάνοντας παρέα με αστέρες του Χόλιγουντ και ζάμπλουτους, καλλιεργώντας τη δική τους φιλανθρωπία και εκμεταλλευόμενοι το...βασιλικό παρελθόν, ενώ υπέγραφαν επιχειρηματικές συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες, για τους περισσότερους Αμερικανούς, ήταν αποδεκτές, αν όχι αξιοθαύμαστες.

Η Αμερική κουράζεται από το «κακομαθημένο» ζεύγος

Ωστόσο, μόλις δύο χρόνια μετά, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Αμερική έχει μάλλον αρχίσει να κουράζεται απο το «κακομαθημένο» ζεύγος, σε μία εξέλιξη ανησυχητική για τους Σάσεξ που πρέπει να κρατάνε το δημόσιο ενδιαφέρον για αυτούς αμείωτο, αν θέλουν να συνεχίζουν τον πλούσιο τρόπο ζωής τους στο Moντεσίτo, όπως αποκαλύφθηκε στην τελευταία συνέντευξη της δούκισσας στον ιστότοπο μόδας της Νέας Υόρκης The Cut.

Μήπως οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν ότι το ζεύγος δεν έχει τιποτα άλλο να επιδείξει πέρα από το φαινομενικά απύθμενο πηγάδι παραπόνων για τη μεταχείρισή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο; Το πρόσφατο πρωτοσέλιδο της New York Post ειναι ενδεικτικό της αλλαγής κλίματος. Είχε τίτλο «Toddler And Tiara: Η κακομαθημένη πριγκίπισσα Mέγκαν ΑΚΟΜΗ γκρινιάζει για τη βασιλική οικογένεια».

Η έγκριτη Washington Post την προειδοποίησε επίσης ότι «για να πετύχει στα μέσα ενημέρωσης, [πρέπει] να αφήσει πίσω της τα βασιλικά τραύματα». Και ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής τηλεόρασης ισχυρίστηκε ότι «μέρος της λάμψης της» έχει φύγει.

Μία στιγμή ορόσημο στη σχέση των Σάσεξ με τις ΗΠΑ μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί η συνέντευξη της δούκισσας στο The Cut. Ήταν έντονα αποκαλυπτική και όχι για τα υπερφίαλα σχόλια της Μέγκαν, όπως ο απίστευτος ισχυρισμός της ότι η ένταξή της στη βασιλική οικογένεια ήταν μια στιγμή διεθνούς αγαλλίασης που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα.

Η λεπτή ειρωνία και η αποδοκιμασία στο κομμάτι των 6.400 λέξεων, της Αφροαμερικανής συγγραφέως Άλισον Ντέιβις δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες. Η Μέγκαν γράφει, την υποδέχθηκε με «το τέλειο επίπεδο ζεστασιάς» στην έπαυλη του ζευγαριού, αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων και εκείνη εντυπωσιάστηκε από την...κερδοφόρα, άψογα καλόγουστη αν και «γλυκανάλατη» μεγαλοπρέπεια.

«Υπολογίστρια και εγωίστρια» η Μέγκαν

Η Ντέιβις υπαινίσσεται επανειλημμένα ότι η Μέγκαν είναι πολύ πιο υπολογίστρια και απορροφημένη από τον εαυτό της από ό,τι θα ήθελε να πιστέψουμε.Είναι εξίσου σαρκαστική όταν η Μέγκαν της λέει ότι εκείνη και ο Χάρι δεν μπορούσαν αρχικά να αντέξουν οικονομικά το νέο τους σπίτι, μια αποκάλυψη που ο Ντέιβις βρίσκει «απόλυτα ταπεινωτική».

H συνέντευξη θα έπρεπε να χτυπήσει προειδοποιητικά καμπανάκια για το ζεύγος. Μια τέτοια ειρωνία των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης για τη Μέγκαν Μαρκλ θα ήταν αδιανόητη πριν από ένα χρόνο. Και ο σιωπηλά σκωπτικός τόνος αυτής της συνέντευξης είχε σίγουρα επίδραση στους αναγνώστες και στην κοινή γνώμη. Στα σχόλια πολλοί απέρριψαν τους Σάσεξ ως υπέρτατα «αυτομανείς» και ανόητους, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν απλά: «Ποιος νοιάζεται;»

Aνεπιθύμητοι για πολλούς ειναι πλέον οι Σάσεξ στις ΗΠΑΑΡ

Αλλά αν οι Αμερικανοί χάσουν κάθε ενδιαφέρον για το ζευγάρι, θα τεθούν υπό αμφισβήτηση τα κέρδη που επέτρεψαν στο ζευγάρι να ζήσει -όπως το θέτει ο Ντέιβις- σε ένα «παλάτι με καλύτερο κλίμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζεύγος μπόρεσε να καλύψει τά έξοδα του σπιτιού, μόνο αφού υπέγραψε δύο τεράστιες συμφωνίες με τα μέσα - μια για 25 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή podcast με το Spotify και μια άλλη με το Netflix, που λέγεται ότι αγγίζει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, με στόχο την παραγωγή ταινιών, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών εκπομπών.

Το αβέβαιο οικονομικό μέλλον του ζεύγους

Εκτός απο την έπαυλη,πρέπει να χρηματοδοτήσουν έναν τρόπο ζωής που περιλαμβάνει ιδιωτική ασφάλεια και ιδιωτικά τζετ. Ωστόσο, και οι δύο συμφωνίες εξαρτώνται άμεσα απο το αν οι Σάσεξ παράγουν «περιεχόμενο» και, μέχρι στιγμής, αυτό δε συμβαίνει. Πλέον πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν το ζευγάρι μπορεί να βρει κάτι αξιοσημείωτο να πει πέρα από τον «χωρισμό του με τη βασιλική οικογένεια».

Τον Μάιο, το Netflix ακύρωσε απότομα το Pearl, μια παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων που ήταν έργο της Δούκισσας. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της βιομηχανίας ψυχαγωγίας theankler.com, η είδηση πυροδότησε «συναγερμό στο Archewell», την εταιρεία παραγωγής των Σάσεξ.

«Η Μέγκαν φοβάται να πάρει μια απόφαση επειδή ανησυχεί τόσο πολύ για την εικόνα της και έτσι δεν μπορει να πάρει πρωτοβουλία για τίποτα», είπε μια πηγή που μίλησε με την Archewell για τη στρατηγική περιεχομένου της. «Θέλει να τη βλέπουν ως ηγετική μορφή παγκοσμίως, αλλά δεν έχει ισχυρές ιδέες».

Παρόμοια αβεβαιότητα υπάρχει και από τον άλλο μεγάλο δυνητικό παράγοντα χρηματοδότησης του ζευγαριού: την αυτοβιογραφία του Χάρι με τις αποκαλύψεις-βόμβα, που φαίνεται να έχει καθυστερήσει μέχρι το επόμενο έτος. «Θα εκδοθεί ποτέ και, αν εκδοθεί, θα είναι απλώς μια ακόμη ανασκόπηση της ταλαιπωρίας του εντός της Βασιλικής Οικογένειας;» αναρωτιέται η Mail.

Αυτή την εβδομάδα, μετά από μια συνομιλία με την τραγουδίστρια Mαράια Κάρεϊ- για το νέο podcast της Mεγκαν στο Spotify με τιτλο Archetypes - η δούκισσα βρήκε ευκαιρία να παραπονεθεί ότι ποτέ δεν της είχαν συμπεριφερθεί ως «μαύρη γυναίκα» μέχρι που άρχισε να βγαίνει με τον πρίγκιπα Χάρι.

«Όσο περισσότερο το ζευγάρι μιλάει για όσα υπέστησαν στην Αγγλία, τόσο λιγότερο φαίνεται ότι θέλουν να τους ακούσουν οι Αμερικανοί, είπε ένας αρθρογράφος της Post. «Ο μόνος τρόπος για τους Σάσεξ να χτίσουν μια πραγματικά νέα ζωή και να έχουν ευρύτερο αντίκτυπο στις αιτίες που τους ενδιαφέρουν, είναι να σταματήσουν να γίνονται το κέντρο της ιστορίας».

Την ίδια στιγμή αυξάνεται το ενδιαφέρον και η συμπάθεια για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον. Όπως φέρεται να είπε αυτή την εβδομάδα ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής τηλεόρασης: «Είναι πιο πιθανό να κάνουμε κάτι για τον Γουίλιαμ και την Κέιτ τώρα». Το ζεύγος Κέιμπριτζ διόρισε πρόσφατα έναν νέο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων, τον Λι Τόμπσον, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν για τον αμερικανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης NBC, και προγραμματίζει δύο μεγάλα ταξίδια.

Αργότερα αυτό το μήνα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα πετάξει στη Νέα Υόρκη - η πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ εδώ και οκτώ χρόνια - για μια σύνοδο κορυφής για την περιβαλλοντική πρωτοβουλία του Earthshot Prize. Θα επιστρέψει στην πολιτεία τον Δεκέμβριο για να το παρουσιάσει στους νικητές στη Βοστώνη.

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν η Κέιτ - η οποία χαίρει τεράστιας δημοτικότητας στις ΗΠΑ - θα τον συνοδεύσει. Αν το κάνει, μπορούμε αναμφίβολα να περιμένουμε κάποια...εντυπωσιακή ενέργεια από τη Μέγκαν ως απάντηση. Αλλά αυτή τη φορά μπορεί να μην είναι αρκετό για να απομακρύνει τη Δούκισσα του Κέμπριτζ από τα φώτα της δημοσιότητας.