ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Βενεζουέλα: Πιστοί σε θρησκευτική συνάθροιση παρασύρθηκαν από πλημμύρα

Τραγωδία στη Βενεζουέλα: Πιστοί σε θρησκευτική συνάθροιση παρασύρθηκαν από πλημμύρα

Ισχυρές βροχές προκάλεσαν πλημμύρα η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους κατά τη διάρκεια θρησκευτικής συνάθροισης στην οποία συμμετείχαν περίπου σαράντα πιστοί σε τομέα των Άνδεων στην επικράτεια της Βενεζουέλας που συνορεύει με την Κολομβία.

«Στο ψηλότερο τμήμα του βουνού έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού, προκαλώντας πλημμύρα η οποία παρέσυρε ομάδα ανθρώπων», εξήγησε χθες Σάββατο ο κυβερνήτης της πολιτείας Τάτσιρα (δυτικά), ο Φρέντι Μπερνάλ, μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Μέχρι τώρα ανασύρθηκαν επτά πτώματα, τέσσερα από τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί, και ψάχνουμε ακόμη τρεις» αγνοούμενους, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο περί «τραγωδίας».

Τριάντα έξι πιστοί εκκλησίας μεθοδιστών, προτεσταντικής θρησκευτικής κοινότητας, είχαν συγκεντρωθεί σε αυτή την τουριστική περιοχή για τη «συνάθροιση». Κάποιοι έκαναν μπάνιο σε ποτάμι όταν χτύπησε η πλημμύρα, παρασύροντας πολλούς εξ αυτών.

Η έρευνα, που δυσκολεύουν τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά αυτής της ορεινής περιοχής και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, συνεχιζόταν αργά το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Βενεζουέλα καταγράφει το 2022 περισσότερες βροχές από τον μέσο όρο, που έχουν προκαλέσει ζημιές σε αρκετές περιοχές.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε το γεγονός αυτό στο μετεωρολογικό φαινόμενο Λα Νίνια.