ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν και Μπερλουσκόνι αντάλλαξαν δώρα και «εγκάρδιες» επιστολές

Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Βλαντιμίρ Πούτιν
Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Βλαντιμίρ Πούτιν
ΑΡ

Ο Μπερλουσκόνι «επανασυνδέθηκε» με τον Πούτιν, του έστειλε κρασί και ένα «γλυκό γράμμα», σύμφωνα με ρεπορτάζ στα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «επανασυνδέθηκε» με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν από τους «πέντε πραγματικούς φίλους» του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με ηχογράφηση που δημοσιεύτηκε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας μιλούσε σε συνεδρίαση του κόμματός του Forza Italia στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ανέφερε η La Presse. Στο ηχητικό απόσπασμα, ο Μπερλουσκόνι λέει ότι ανησυχεί για τη σχέση της Ιταλίας με τη Ρωσία καθώς «οι υπουργοί είπαν ότι βρισκόμαστε ήδη σε πόλεμο μαζί τους επειδή παρέχουμε όπλα και χρηματοδότηση στην Ουκρανία».

Στη συνέχεια ακούστηκε να προσθέτει: «Έχω αναζωπυρώσει λίγο τη σχέση μου με τον Πρόεδρο Πούτιν». «Για τα γενέθλιά μου, μου έστειλε 20 μπουκάλια βότκα και ένα πολύ γλυκό γράμμα», ακούγεται να λέει ο Μπερλουσκόνι στο ηχητικό κλιπ. «Απάντησα με μπουκάλια Lambrusco και ένα εξίσου πολύ γλυκό γράμμα».

Και προσθέτει: «Ήμουν ένας από τους πέντε πρώτους πραγματικούς φίλους του». Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπερλουσκόνι αρνήθηκε την υποτιθέμενη αναζωπύρωση των σχέσεων με τον Πούτιν. «Ο Πρόεδρος Μπερλουσκόνι είπε στους βουλευτές μια παλιά ιστορία για ένα επεισόδιο που χρονολογείται πολλά χρόνια πριν», ανέφερε ανακοινωθέν του κόμματος Forza Italia, σύμφωνα με τη la Repubblica.

Πριν από τις ιταλικές εκλογές στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Μπερλουσκόνι υπερασπίστηκε τον Πούτιν, λέγοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης ήθελε απλώς να αντικαταστήσει την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με «αξιοπρεπείς ανθρώπους».

Η Τζόρτζια Μελόνι, η πρωθυπουργός εν αναμονή της Ιταλίας, προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τη Ρωσία, περιγράφοντας την εισβολή της Μόσχας ως «απαράδεκτη μεγάλης κλίμακας πολεμική πράξη της Ρωσίας του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας» και υποστηρίζοντας παράλληλα την αποστολή όπλων στην κυβέρνηση του Κιέβου.