ΚΟΣΜΟΣ

«Τρικυμία» στο Twitter: Εταιρείες χάνουν δισεκ. λόγω fake λογαριασμών

«Τρικυμία» στο Twitter: Εταιρείες χάνουν δισεκ. λόγω fake λογαριασμών

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» έχει εξελιχθεί για τον Έλον Μασκ η διαχείριση του Twitter

Δεν έχει περάσει καλά-καλά ένας μήνας από τότε που το Twitter πέρασε στα χέρια του Έλον Μασκ και τα προβλήματα για τον δισεκατομμυριούχο ξεφυτρώνουν... από παντού.

Καλείται από την μια να διαχειριστεί το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εργατικό δυναμικό του Twitter μετά τις αναφορές για περισσότερες από 4.000 απολύσεις. Από την άλλη, ήρθε αντιμέτωπος με πλήρη αποτυχία του σχεδίου με το μπλε σηματάκι που είχε θέσει για μια εβδομάδα σε εφαρμογή. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πλήρωσαν 8 δολάρια και υποδήθηκαν μεγάλες εταιρείες και βιομηχανίες, οδηγώντας τες σε απώλειες εσόδων.

Πάντως ο ίδιος ο Μασκ μιλώντας μέσω βίντεο τη διάσκεψη ηγετών επιχειρήσεων B20 στο Μπαλί τόνισε ότι «έχει πάρα πολλή δουλειά» αναφερόμενος προφανώς στη νέα του αγορά με 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ερωτηθείς πώς είναι να είσαι «μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης» μετά την αγορά του Twitter, είπε: «Είναι ένα μέσο αντίθετο σε σχέση με τα υπόλοιπο μέσα ενημέρωσης. Αλλά δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν όλοι χαρούμενοι, αυτό είναι σίγουρο».

Οι δηλώσεις του Μασκ τη Δευτέρα έρχονται μετά την αναφορά το Σαββατοκύριακο ότι οι απολυμένοι εργαζόμενοι έφτασαν 4.400 από τους 5.500 συμβασιούχους υπαλλήλους της εταιρείας, ξεπερνώντας τους 3.700 που είχε γίνει γνωστό ότι απολύθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα ο ιστότοπος τεχνολογικών ειδήσεων The Verge ανέφερε την Παρασκευή ότι η Omnicom, μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στον κόσμο, είχε συστήσει στους πελάτες «να σταματήσουν τη δραστηριότητα στο Twitter βραχυπρόθεσμα» λόγω ζητημάτων όπως οι απολύσεις στις ομάδες εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter και η αύξηση με στους «επαληθευμένους» fake λογαρισμούς. Επειδή πολλοί εκμεταλλεύθηκαν το μπλέ «τικ» βρήκαν ευκαιρία να... τρολάρουν και συνεπώς μεγάλες εταιρείες όπως η Lockheed Martin υπέφεραν από βαριές απώλειες εσόδων.

Διαβάστε ακόμα:

«Τσίρκο» το Twitter: Δύο εβδομάδες χάους με τον Μασκ στο τιμόνι

Facebook - Twitter: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά τουςΈλον Μασκ: Αν δεν έρχεστε γραφείο, η παραίτησή σας θα γίνεται δεκτή

Twitter: Υπαρκτός ο κίνδυνος χρεοκοπίας λέει ο Μασκ - Κύμα αποχωρήσεων