ΚΟΣΜΟΣ

Προπηλάκισαν τη Μαρία Ζαχαράκη στην Κωνσταντινούπολη

Προπηλάκισαν τη Μαρία Ζαχαράκη στην Κωνσταντινούπολη

«Eσύ και η χώρα σου είστε ένοχοι», της φώναζε Τούρκος.

Μια απίστευτη επίθεση δέχτηκε η δημοσιογράφος Μαρία Ζαχαράκη, το βράδυ της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη από έναν Τούρκο, επειδή έκανε τη δουλειά της.

Όπως είπε στο OPEN η ίδια, ο Τούρκος της φώναζε ότι «εσύ και η χώρα σου είστε ένοχοι».

«Προπηλακίστηκα χτες το βράδυ επειδή ήμουν Ελληνίδα και βρισκόμουν στο σημείο της επίθεσης. Mε το που τελειώνω την ανταπόκρισή μου, το live μου χτες το βράδυ, πλησίασε πολύς κόσμος τους δημοσιογράφους. Με πλησιάζει ένας Τούρκος και με ρωτάει “από που είσαι, από ποια χώρα;”. Του απαντώ Ελλάδα και άρχισε να μου λέει συνεχώς “και εσείς στην Ελλάδα που στηρίζεται το ΡΚΚ, εσείς βρίσκεστε από πίσω”. “Και είδα”, μου λέει χωρίς να καταλαβαίνει ελληνικά, “με πόση χαρά μετέδιδες την είδηση. Εσείς χαίρεστε με αυτό που έγινε στην Τουρκία”. Δεν του απαντούσα και αυτός συνέχιζε να λέει “βέβαια δεν απαντάς, γιατί εσύ και η χώρα σου είστε ένοχοι σε αυτή την ιστορία”».

Όπως συμπεραίνει η δημοσιογράφος: «Ό,τι αφήγημα έχει καλλιεργήσει η πολιτική ηγεσία, το ίδιο αφήγημα έχει περάσει και στον μέσο Τούρκο και ο οποίος με το που βρίσκει Έλληνα σε μια τέτοια περίπτωση, τον κατηγορεί».

Διαβάστε ακόμα:

Ένταση στο Αιγαίο: Υπερπτήση δύο τουρκικών F-16 πάνω από την Κίναρο

Τουρκικά ΜΜΕ για την επίθεση: «Θα εκτελούσαν τη δράστιδα στο Λαύριο»

Bloomberg: Ο εγωιστής Ερντογάν να σταματήσει να απειλεί την Ελλάδα