ΚΟΣΜΟΣ

Νταϊάνα - Κέιτ: Η ιστορία του ζαφειρένιου δαχτυλιδιού των αρραβώνων

Νταϊάνα - Κέιτ: Η ιστορία του ζαφειρένιου δαχτυλιδιού των αρραβώνων
Στις 24 Φεβρουαρίου του 1981, η λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ και ο πρίγκιπας Κάρολος ανακοίνωσαν επίσημα τον αρραβώνα τους.

Μια μοναδική ιστορία κρύβει το δαχτυλίδι των αρραβώνων της Κέιτ Μίντλετον που κληρονόμησε από την πεθερά της - Αρχικά δεν προοριζόταν γι΄αυτήν ενώ όπως αναφέρει δημοσίευμα της PageSix δεν είναι μοναδικό κομμάτι - Η σημερινή του αξία εκτιμάτε στα 463.700 δολάρια

Όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με την κοπέλα του, Κέιτ Μίντλετον, στις 16 Νοεμβρίου 2010, ο βρετανικός λαός ενθουσιάστηκε με τον επικείμενο γάμο του διαδόχου αλλά και μια λεπτομέρεια. Αν η μέλλουσα πριγκίπισσα θα φορούσε το δαχτυλίδι αρραβώνων της αείμνηστης μητέρας του Ουίλιαμ.

Όταν το νεαρό ζευγάρι έβγαλε την επίσημη φωτογραφία και έδωσε τη συνέντευξη αρραβώνων η Κέιτ φορούσε ένα κομψό μπλε φόρεμα αλλά και το εντυπωσιακό δαχτυλίδι αρραβώνων από ζαφείρι και διαμάντια που φορούσε κάποτε η πεθερά που δεν θα γνώριζε ποτέ, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Είναι το δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας μου», είπε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ στη συνέντευξη, προσθέτοντας ότι «θεώρησα ότι θα έπρεπε να το φοράει η Κέιτ μιας και η μητέρα μου δεν θα είναι παρούσα για να μοιραστεί τη χαρά μας».

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η PageSix, Μάξγουελ Στόουν του κορυφαίου βρετανικού κοσμηματοπώλη Στίβεν Στόουν, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι κληρονόμησε το δαχτυλίδι όταν πέθανε η μητέρα τους, αλλά «λέγεται ότι πρόσφερε το λατρεμένο δαχτυλίδι στον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ώστε να μπορεί να κάνει πρόταση γάμου στην Κέιτ Μίντλετον».

Και ενώ πολλοί σημερινοί θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας συνδέουν το κομμάτι με την Μίντλετον, η ιστορία πίσω από το εκπληκτικό δαχτυλίδι ξεκινά από τον χειμώνα του 1981.

Στις 24 Φεβρουαρίου του 1981, η λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ και ο πρίγκιπας Κάρολος ανακοίνωσαν επίσημα τον αρραβώνα τους μετά από μια εξάμηνη σχέση - και το εμβληματικό δαχτυλίδι που θα κυκλοφορούσε σε χιλιάδες φωτογραφίες έκανε το ντεμπούτο του.

«Ναι, είναι ένα υπέροχο δαχτυλίδι με ζαφείρι και διαμάντι», είπε η τότε πριγκίπισσα της Ουαλίας στην ιστορική της συνέντευξη για του αρραβώνες με τον Κάρολο, δείχνοντας τον τεράστιο δάχτυλό της.

Αν και δεν ειπώθηκαν πολλά για το δαχτυλίδι κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους, το κόσμημα έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Το εντυπωσιακό 12 καρατίων δαχτυλίδι που περιβάλλεται από 14 διαμάντια «χαρακτηρίστηκε ως “κοινό δαχτυλίδι” επειδή, ενώ ήταν δημιουργία του πρώην κοσμηματοπώλη Garrard, δεν ήταν μοναδικό σχέδιο».

Πράγματι, η Λαίδη Νταϊάνα επέλεξε το δαχτυλίδι από μια επιλογή δαχτυλιδιών που είχε τότε ο κορυφαίος κοσμηματοπώλης – αλλά δεν ήταν ειδική παραγγελία όπως έκαναν για τις προηγούμενες βασιλικές νύφες.

Σύμφωνα πάντα με την PageSix ο τότε πρίγκιπας Κάρολος λέγεται ότι συμπεριέλαβε το δαχτυλίδι στις επιλογές της επειδή του θύμιζε την καρφίτσα που φορούσε η βασίλισσα Βικτώρια που είχε περάσει στη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Στόουν είπε ότι το στολίδι, το οποίο είναι ένα ζαφείρι Κεϋλάνης που περιβάλλεται από διαμάντια, «κατάγεται από τη Σρι Λάνκα και είναι ποιότητας AAAA, καθιστώντας το ένα από τα πιο πολύτιμα του είδους του.

«Θα υπολόγιζα ότι η αξία του δαχτυλιδιού είναι περίπου 390.000 £ σήμερα (περίπου 463.700 δολάρια),» είπε ο ειδικός στα κοσμήματα, προσθέτοντας, «ωστόσο, σε 10 χρόνια, είναι πιθανό να αξίζει πάνω από 500.000 £ (περίπου 594.500 δολάρια), χάρη στην ιστορία, την ομορφιά και την ανεκτίμητη κληρονομιά του».