ΚΟΣΜΟΣ

Balenciaga: Σάλος με διαφήμιση - Γιατί ζητεί συγγνώμη ο οίκος μόδας

Balenciaga: Σάλος με διαφήμιση - Γιατί ζητεί συγγνώμη ο οίκος μόδας

Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις δημιουργήθηκαν για την προώθηση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 της Balenciaga, όμως ο οίκος ζητεί συγγνώμη και τα... ρίχνει στον φωτογράφο

Σάλος ξέσπασε με μια διαφημιστική καμπάνια του οίκου Balenciaga, που δείχνει δύο μικρά κορίτσια να ποζάρουν με λούτρινα αρκουδάκια με αξεσουάρ του οίκου, τα οποία όμως παραπέμπουν σε BDSM.

Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις δημιουργήθηκαν για την προώθηση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 της Balenciaga, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού αυτό το φθινόπωρο.

Η συγνώμη της Balenciaga

Μετά την κατακραυγή, ο οίκος μόδας Balenciaga ζήτησε συγνώμη. «Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να προκάλεσε η εορταστική μας καμπάνια. Οι βελούδινες τσάντες με αρκουδάκια δεν θα έπρεπε να είχαν παρουσιαστεί με παιδιά σε αυτή την καμπάνια. Αφαιρέσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες» έγραψε η εταιρεία σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο Instagram Story της.

Σάλος και με το απόσπασμα από δίκη για παιδική πορνογραφία

Κάποιοι παρατηρητικοί χρήστες, πάντως, ανέφεραν ότι σε μια φωτογραφία φαινόταν κάτι που έμοιαζε με απόσπασμα από μια υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που επικύρωσε μέρος ενός ομοσπονδιακού νόμου περί παιδικής πορνογραφίας.

«Ζητάμε συγνώμη για την προβολή ανησυχητικών εγγράφων στην καμπάνιά μας‘ συνέχισε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, ρίχνοντας το φταίξιμο στον Ιταλό φωτογράφο Γκαμπριέλε Γκαλιμπέρτι. «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας αυτό το θέμα και θα προβούμε σε νομικές ενέργειες κατά των υπευθύνων για τη δημιουργία του σκηνικού και τη συμπερίληψη μη εγκεκριμένων αντικειμένων για τη φωτογράφιση της καμπάνιας μας Άνοιξη 2023. Καταδικάζουμε έντονα την κακοποίηση των παιδιών σε οποιαδήποτε μορφή. Υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.