ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανική «τιμωρία» της Τουρκίας σε περίπτωση εισβολής στη Συρία

Αμερικανική «τιμωρία» της Τουρκίας σε περίπτωση εισβολής στη Συρία

Ακόμα ένα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας έχει ανοίξει, αυτή τη φορά για ενδεχόμενη εισβολή της γείτονα στη Συρία.

Έντονα δυσαρεστημένη φέρεται η αμερικανική πλευρά με τις κινήσεις και τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, όσον αφορά στην πολιτική του στη Βόρεια Συρία, αλλά και τις θέσεις του περί τρομοκρατίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στην παρούσα φάση αυτό που εξοργίζει περισσότερο τους Αμερικανούς είναι οι απειλές του Ερντογαν πως θα πραγματοποιήσει χερσαία εισβολή στην βόρεια Σύρια και η ρητορική περί στήριξης της τρομοκρατίας, δηλώσεις σαν αυτές που προηγήθηκαν και οι οποίες προκαλούν τεράστια δυσαρέσκεια κάθε φορά που γίνονται.

Έχουν μεταφέρει οι Αμερικανοί σε πολύ υψηλό επίπεδο ότι η συνεργασία με τους Κούρδους στην περιοχή θα συνεχιστεί κανονικά, να μην τρέφουν δηλαδή αυταπάτες και επίσης ότι μια εισβολή θα έχει συνέπειες.

Στο Κογκρέσο υπάρχουν πληροφορίες, πως σε περίπτωση χερσαίας εισβολής θα υπάρξουν τιμωρητικά μέτρα κατα της Τουρκίας.

Κατα τα λοιπά, αυτό που επισημαίνουν είναι ότι η Άγκυρα μπορεί να «πουλάει» στο εσωτερικό της ότι η πώληση των F16 προχωράει, όμως αυτό απέχει από την πραγματικότητα, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει καν ενημερώσει ακόμη το Κογκρέσο για το σχετικό αίτημα, κάτι που όταν γίνει θα μπλοκαριστεί από τον Γερουσιαστή Μενεντεζ.

Πηγή: ertnews.gr