ΚΟΣΜΟΣ

Χάρι: Κοιμόταν με ένα κουτί με τα μαλλιά της Νταϊάνα στο κομοδίνο του

Χάρι: Κοιμόταν με ένα κουτί με τα μαλλιά της Νταϊάνα στο κομοδίνο του
Ο πρίγκιπας Χάρι ,με την μητέρα του το 1987.
(Photo by Terry Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Spare» (ελληνική μετάφραση: «Ρεζέρβα»)

Τέσσερις μήνες πριν από τη στέψη του νέου βασιλιά Καρόλου, ο γιος του, ο πρίγκιπας Χάρι, κατηγορείται ότι θέλει να καταστρέψει τη βρετανική βασιλική οικογένεια, μετά τις αποκαλύψεις που κάνει στα απομνημονεύματά του, ένα βιβλίο που φαίνεται ότι σβήνει κάθε πιθανότητα συμφιλίωσης μεταξύ των Γουίνδσορ.

Η βασιλική οικογένεια τηρεί σιγή για τις εκμυστηρεύσεις και τις κατηγορίες του Χάρι που διέρρευσαν στον Τύπο. Το βιβλίο «Ρεζέρβα», που θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου, τέθηκε προς πώληση κατά λάθος για λίγες ώρες στην Ισπανία και το περιεχόμενό του αποδείχτηκε πολύ πιο δηλητηριώδες απ’ όσο πίστευαν πολλοί.

Ωστόσο ο πρίγκιπας εκτός από τις επιθέσεις προς τον πατέρα, τον αδελφό και την μητριά του δίνει πολλές πληροφορίες σχετικά με την αείμνηστή μητέρα του αλλά και τον ψυχολογικό αντίκτυπο που είχε ο θάνατό της σε αυτόν.

Ειδικότερα, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε ότι κράτησε στο κομοδίνο του ένα κουτί με τα μαλλιά της αείμνηστης μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα - και πιστεύει ότι χρησίμευσε ως ένα είδος γουριού που βοήθησε αυτόν και τη Μέγκαν να συλλάβουν το πρώτο τους παιδί.

Ο 38χρονος γαλαζοαίματος, περιγράφοντας λεπτομερώς τη στιγμή που αυτός και η Μέγκαν ανακάλυψαν ότι περίμεναν τον γιο τους Άρτσι έγραψε ότι η σύζυγός του έκανε δύο τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι τους στο Nottingham Cottage, όπου ζούσαν το 2018 - ωστόσο «κοιμήθηκε» ενώ την περίμενε και ξύπνησε για να διαπιστώσει ότι είχε βάλει τα δύο τεστ στο κομοδίνο του εκεί που είχε το μπλε κουτί με τα... μαλλιά της μητέρας του.

«Πίστευα ότι η μητέρα μου σκηνοθέτησε τον θάνατό της»

Την τραυματική εμπειρία του με τον απροσδόκητο θάνατο της μητέρας περιγράφει με λεπτομέρειες στην αυτοβιογραφία του ο δούκας του Σάσσεξ.

Σύμφωνα με όσα καταθέτει κάποια στιγμή πίστεψε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα... σκηνοθέτησε τον θάνατό της οργανώνοντας το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο τούνελ του Παρισιού για να γλιτώσει από τη «μίζερη» ζωή της.

Ο 13χρονος τότε Χάρι, έμενε στο Balmoral όταν πληροφορήθηκε ότι η μητέρα του σκοτώθηκε σε τροχαίο και παραδέχεται ότι αναρωτήθηκε αν το περιστατικό ήταν ένα «κόλπο» που έπαιξε η ίδια. «Η ζωή της ήταν άθλια, την κυνηγούσαν, την παρενόχλησαν, της είπαν ψέματα. Οπότε πίστεψα ότι ίσως σκηνοθέτησε ένα ατύχημα για να γλυτώσει», έγραψε ο Χάρι.

Επίσης πρόσθεσε ότι τόσο αυτός όσο και ο αδερφός του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ήταν απογοητευμένοι με τα αποτελέσματα της έρευνας για την Επιχείρηση Paget και ζητήσουν εκ νέου έρευνα για τα αιτία του δυστυχήματος κάτι που δεν εισακούστηκε από το παλάτι.

Μπήκε στο τούνελ στο Παρίσι που πέθανε η μητέρα του

Την αποκάλυψη ότι έζησε τις τελευταίες στιγμές της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, έκανε στα απομνημονεύματα του ο πρίγκιπας Χάρι, με τίτλο «Spare».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ενώ παρακολουθούσε τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2007 στο Παρίσι, ο τότε 23χρονος Χάρι μπήκε στο ίδιο τούνελ όπου πέθανε η μητέρα του, 10 χρόνια πριν.

Στο βιβλίο του ο Χάρι περιγράφει τον έντονο πόνο που ένιωσε στην προσπάθειά του να βιώσει όσα έζησε η μητέρα του λίγο πριν χάσει τη ζωή της στο Παρίσι.

«Μίλησα στη μητέρα μου με τη βοήθεια μέντιουμ»

Ο πρίγκιπας Χάρι – σύμφωνα με τον ίδιο – δεν μπόρεσε να διαχειριστεί εύκολα τον χαμό της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Για τον λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του «Spare» επισκέφθηκε ένα μέντιουμ για να επικοινωνήσει με την αείμνηστη μητέρα του.

Αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του δούκα του Σάσσεξ, αποκαλύπτουν ότι ο Χάρι αναζήτησε μια γυναίκα που «ισχυρίστηκε ότι είχε δυνάμεις» για να προσπαθήσει να μιλήσει με την Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, λίγο πριν ο ίδιος κλείσει τα 13.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι έλαβε ένα μήνυμα από την αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας, στο οποίο έλεγε στον Χάρι ότι «ζούσε τη ζωή που εκείνη δεν μπορούσε».

Το μέντιουμ ισχυρίστηκε επίσης ότι η μητέρα του ήταν μαζί του «εκείνη τη στιγμή».

Τότε ο λαιμός του πρίγκιπα – σύμφωνα με τον ίδιο - ζεστάθηκε και τα μάτια του βούρκωσαν.

Στη συνέχεια, η γυναίκα φέρεται να είπε στον Χάρι ότι η μητέρα του ήξερε ότι «έψαχνε για απαντήσεις» και «αισθάνεται τη σύγχυσή του», και ήξερε ότι είχε «τόσες πολλές ερωτήσεις» και είπε ότι οι απαντήσεις θα έρθουν εγκαίρως.