ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Η δεύτερη φορά που πιάστηκε στα χέρια με τον Ουίλιαμ

Πρίγκιπας Χάρι: Η δεύτερη φορά που πιάστηκε στα χέρια με τον Ουίλιαμ
Ο πρίγκιπας Χάρι με τον αδελφό του και διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ.
(Photo by Yui Mok - WPA Pool/Getty Images)

Η δυσαρέσκεια του Χάρι για το γεγονός ότι είναι ο «εφεδρικός» είναι το θέμα του βιβλίου του, μέσα από κεφάλαια για την παιδική του ηλικία, τα σχολικά του χρόνια, τη σταδιοδρομία του στον βρετανικό στρατό, τη σχέση του με τους γονείς και τον αδελφό του και τη ζωή του με τη Μέγκαν μέσα από το φλερτ, τον γάμο και την πατρότητα - Σε πολλά σημεία του βιβλίου ο Χάρι περιγράφει τους ομηρικούς καυγάδες με τον αδελφό του Ουίλιαμ 

Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίζεται ότι ο αδερφός του όρμησε, και «άρπαξε από το πουκάμισό δύο φορές» μπροστά στον πατέρα τους κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης για τη συνέντευξή του με την Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ο δούκας του Σάσσεξ περιγράφει πώς ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «φώναζε» όταν τον έπιασε από τον γιακά μπροστά στον τότε πρίγκιπα Κάρολο μετά την κηδεία του παππού τους, πρίγκιπα Φίλιππου.

Μετά το περιστατικό ο Οουίλιαμ φέρεται να χρησιμοποίησε μια μυστική κωδική φράση για την πριγκίπισσα Νταϊάνα και αγκάλιασε τον Χάρι λέγοντάς του: «Σ’ αγαπώ» και «Θέλω απλώς να είσαι ευτυχισμένος».

Ο καυγάς του 2019

Στο βιβλίο του Χάρι περιγράφει ακόμα έναν πιο έντονο καυγά με τον αδερφό του το 2019.

Περιγράφοντας μια αντιπαράθεση στο σπίτι του στο Λονδίνο το 2019, ο Χάρι ισχυρίζεται ότι ο Ουίλιαμ αποκάλεσε τη Μέγκαν «δύσκολη», «αγενή» και «σκληρή». Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε, όπως γράφει ο Χάρι, τόσο πολύ που ο Ουίλιαμ έφτασε στο σημείο να τον αρπάξει από τον γιακά.

«Με άρπαξε από τον γιακά, σκίζοντάς τον και με έριξε στο πάτωμα».

Ο Χάρι γράφει ότι έδωσε στον αδελφό του ένα ποτήρι νερό και του είπε: «Γουίλι, δεν μπορώ να σου μιλήσω όταν είσαι έτσι». Και περιγράφει στο βιβλίο: «Άφησε κάτω το νερό, με έβρισε και μετά μου επιτέθηκε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Τόσο πολύ γρήγορα. Με άρπαξε από τον γιακά και με έριξε στο πάτωμα. Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο έσπασε κάτω από την πλάτη μου, με τα κομμάτια να με κόβουν. Έμεινα εκεί για μια στιγμή, ζαλισμένος, και μετά σηκώθηκα στα πόδια μου και του είπα να φύγει».

Ο Χάρι γράφει ότι ο Ουίλιαμ τον παρότρυνε να ανταποδώσει τα χτυπήματα, επικαλούμενος τους καβγάδες που είχαν όταν ήταν παιδιά. Ο Χάρι λέει ότι αρνήθηκε να το κάνει. Ο Ουίλιαμ έφυγε, λέει ο Χάρι, και στη συνέχεια επέστρεψε «δείχνοντας μετανιωμένος και ζητώντας συγγνώμη».

Όταν ο Ουίλιαμ έφευγε, γράφει ο αδελφός του, «γύρισε και φώναξε:

  • "Δεν χρειάζεται να το πεις στη Μεγκ αυτό.
  • -Εννοείς ότι μου επιτέθηκες;
  • Δεν σου επιτέθηκα, Χάρολντ.

Ο Χάρι λέει ότι δεν το είπε αμέσως στη γυναίκα του - αλλά κάλεσε τον ψυχολόγο του.

Όταν η Μέγκαν παρατήρησε αργότερα «γρατζουνιές και μώλωπες» στην πλάτη του της είπε για την επίθεση. «Δεν εξεπλάγη και δεν θύμωσε τόσο πολύ. Ήταν τρομερά λυπημένη», είπε ο Χάρι.