ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: «Τελείωσε τη δουλειά» που ξεκίνησε η Νταϊάνα το 1995

Πρίγκιπας Χάρι: «Τελείωσε τη δουλειά» που ξεκίνησε η Νταϊάνα το 1995
Η συνέντευξη του Χάρι στο ITV και τον δημοσιογράφο Tom Bradby.
(Photo by Jane Barlow/PA Images via Getty Images)

Πυρά κατά της οικογένειάς του εξαπέλυσε ο πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του στο Βρετανικό κανάλι ITV και στον δημοσιογράφο Τομ Μπράντμπι, δηλώντας ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας «μπήκαν στο κρεβάτι με τον διάβολο» για να κερδίσουν ευνοϊκή κάλυψη από τα ταμπλόιντ. 

Ότι ξεκίνησε να αποκαλύπτει πριν από 26 χρόνια η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα στην συνέντευξη που έδωσε στο BBC το 1995 φαίνεται να ολοκληρώνει σήμερα ο δευτερότοκος γιος της Χάρι.

Όπως όλα δείχνουν μετά το Megxit οι Σάσσεξ είχαν άπλετο χρόνο στην Καλιφόρνια να οργανώσουν ένα καλά μελετημένο και... επικερδές σχέδιο εξόντωσης της βασιλικής οικογένειας.

Μπορεί το ζευγάρι να γίνεται σχεδόν... μισητό στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού βάλουν κατά του θεσμού της μοναρχίας, στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού όμως όχι μόνο γεμίζουν τις τσέπες τους αλλά απολαμβάνουν και τη συμπάθεια του αμερικανικού λαού.

Από την Όπρα στο σήμερα

Η επίθεση που ξεκίνησε με τη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ τον Μάρτιο του 2021 συνεχίστηκε με το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ στο Netflix, τα οποία δεδομένων των όσων γνωρίζουμε μέχρι τώρα, μάλλον ήταν απλά ο προπομπός για την αυτοβιογραφία - "βόμβα" του Χάρι που επίσημα κυκλοφορεί αύριο 10/1 επίσημα σε όλο τον κόσμο υπό τον τίτλο "Spare" (μετ: εφεδρικός, αναπληρωματικός... ρεζέρβα).

Λίγες ώρες πριν την κυκλοφορία του βιβλίου του Χάρι για το οποίο φημολογείται ότι πληρώθηκε 100 εκατ. ευρώ ο 38χρονος γιος του βασιλιά Καρόλου έδωσε δύο συνεντεύξεις στο αμερικανικό δίκτυο CBS και το βρετανικό κανάλι ITV.

Επίθεση στην «επικίνδυνη» και «κακή» Καμίλα

Σε αυτές ο Χάρι εξαπολύει ευθεία επίθεση κατά της Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς - η δεύτερη μετά από εκείνη που είχε εξαπολύσει η μητέρα του η οποία την είχε αποκαλέσει "τρίτο πρόσωπο" - χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη» και «κακή» υποστηρίζοντας ότι «Υπάρχουν πράγματα που έχουν συμβεί και ήταν εξαιρετικά επώδυνα, κάποια στο παρελθόν, κάποια τώρα».

Εξηγώντας γιατί χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους για την σύζυγο του πατέρα του, ο Χάρι ανακάλεσε όσα είχε πει η μητέρα του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, για την Καμίλα όταν την είχε αποκαλέσει σε συνέντευξή της το 1995 ως «το τρίτο πρόσωπο στον γάμο της» και είπε ότι έγινε «κακή» διότι «χρειαζόταν να αποκαταστήσει την εικόνα της».

Ο ρόλος των ΜΜΕ

Παράλληλα, την κατηγόρησε ότι «αντάλλασσε πληροφορίες» με εκπροσώπους του Τύπου σε μια προσπάθεια να γραφτούν περισσότερα θετικά ρεπορτάζ για εκείνη. Όπως επίσης υπονόησε, ότι οι «επαφές» της με τα ΜΜΕ θα οδηγούσαν σε «νεκρούς ανθρώπους στον δρόμο».

Σε μια πραγματικά αποκαλυπτική συνέντευξη, ο αντάρτης των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ μιλώντας για τον τρόπο που η βασιλική οικογένεια... συνεργάζεται με τα media ανέφερε: «Αγαπώ τον πατέρα μου, τον αδερφό μου, την οικογένειά μου. Δεν έχω καμία διάθεση να τους προκαλέσω κακό. Αλλά όσον αφορά τα ταμπλόιντ, ορισμένα μέλη (σ.σ. της βασιλικής οικογένειας) είχαν αποφασίσει να "ξαπλώσουν στο ίδιο κρεβάτι με τον διάβολο" για να αποκαταστήσουν την εικόνα τους. Αυτή ήταν η επιλογή τους. Αλλά η "κόκκινη γραμμή" για μένα ήρθε όταν αυτή η προσπάθεια γίνεται επιβλαβής για άλλους, εμένα και άλλα μέλη της οικογένειάς μου».

Οι fab 4

Όπως ήταν φυσικό στη συνέντευξη έγινε συζήτηση και για την αντίδραση της οικογένειάς του και συγκεκριμένα του αδερφού του και της Κέιτ Μίντλετον απέναντι στη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ με τον Χάρι να υποστηρίζει ότι δεν είδαν εξ αρχής με καλό μάτι την Μέγκαν.

«Ήλπιζα ότι θα ήμασταν οι τέσσερίς μας: Ο Ουίλιαμ, η Κέιτ, εγώ και η σύζυγός μου. Πίστευα ότι θα ήμασταν μαζί, θα συνεργαζόμασταν, θα βγαίναμε, όπως έκανα εγώ ως το τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους (σ.σ. του Ουίλιαμ και της Κέιτ). Αλλά δεν πιστεύω ότι περίμεναν να κάνω σχέση με κάποια σαν τη Μέγκαν που είχε μια επιτυχημένη καριέρα. Υπήρχαν αρκετά στερεότυπα».

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι διέψευσε ότι κατηγόρησε μέλη της βασιλικής οικογένειας για ρατσισμό μετά τη συνέντευξη με την Όπρα Γουίνφρεϊ.